ĐOKOVIĆ IZUZETNO ZADOVOLJAN SVOJOM IGROM: Znam šta mi je činiti protiv Hačanova
Foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

ATP Dubai

ĐOKOVIĆ IZUZETNO ZADOVOLJAN SVOJOM IGROM: Znam šta mi je činiti protiv Hačanova

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je zadovoljan igrom protiv Nemca Filipa Kolšrajbera u meču 2. kola ATP turnira u Dubaiju.

"Sve je funkcionisalo odlično. Bilo je izuzetno važno da budem mentalno čvrst, da imam koncentraciju i oštrinu, da ne dozvolim rivalu da se vrati u meč u kojem imam rezultatsku prednost. To sam i uradio i mislim da je drugi set posebno bio izvrstan, na visokom nivou i sa visokim kvalitetom tenisa sa moje strane. Uslovi su na početku bili otežani, duvao je jak vetar i menjao pravac, pa smo obojica držali svoj servis. Onda se desio taj-brejk koji je bio prekretnica u meču", rekao je Đoković.

Da se ne radi samo o izuzetku, Novak je potvrdio u nastavku kada je dodao da je u odličnoj formi.

"Radim na tome, prizivam i proizvodim ovakav kvalitet tenisa na svakom turniru. Očekujem od sebe dosta. Sa druge strane, iskustvo mi pomaže da pristupam svakom meču pojedinačno i usredsređen na tog rivala, da ne razmišljam o potencijalnim rivalima kasnije. Jako sam zadovoljan igrom. Nisam iznenađen da igram dobro, samopouzdanje je tu, pogotovo posle izuzetno dobrog starta sezone u Australiji."

U četvrtfinalu turnira u Dubaiju Đoković igra protiv Rusa Karena Hačanova.

"Karen je izuzetno dobar momak. Izuzetno dobro se slažemo i družimo van terena. Treniramo često, u Dubaiju smo trenirali nekoliko puta. Počeo je da radi sa švedskim trenerom koji ima velikog iskustva rada sa izuzetnim teniserima. Karen je veoma posvećen tenisu. Ima snažnu igru, ima kapacitete da bude u samom vrhu tenisa. Ima kompletnu igru, neće imati šta da izgubi. Ja znam šta mi je činiti, i nadam se da ću biti na nivou na kome sam bio u ova dva meča."

Kurir sport

PPOGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track