NIKADA NE OTPISUJ SRCE ŠAMPIONA: Đoković posle DRAME i preokreta protiv Monfisa u finalu Dubaija! Za titulu sa Cicipasom
Foto: EPA/ALI HAIDER

ludnica!

NIKADA NE OTPISUJ SRCE ŠAMPIONA: Đoković posle DRAME i preokreta protiv Monfisa u finalu Dubaija! Za titulu sa Cicipasom

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Dubaiju, pošto je danas savladao Gaela Monfisa 2:6, 7:6 (10:8), 6:1.

Đoković je nastavio impresivan niz jer sada u međusobnim mečevima protiv Francuza vodi 17:0 i to nakon što se vratio sa "ivice provalije" spasivši tri meč lopte u tajbrejku drugog seta.

Rival srpskom asu u borbi za titulu biće Grk Stefanos Cicipas, koji je prethodno savladao Britanca Danijela Evansa 6:2, 6:3.

Turnir u Dubaiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 2.794.840 dolara.

Novak Đoković je posle meča dobio zanimljivo pitanje.

Kako je Hudini uspeo da se vrati?

"Dobro ste to nazvali, pravi povratak. Monfis je bio bolji igrač u dva seta. Imao sam sreću da pronađem način da se vratim u drugi set. Imao sam set lopte u dva gema, ali je Gael igrao fantastično. Nikad nije bio bolji. Jako ga je teško probuditi. Ja imam dobru odbranu, ali ono što je on imao je neverovatno. Žao mi je zbog njega, imao je sjajan nastup."

"Danas je bio jedan od onih mečeva kada sam morao da budem miram i da čekam svoju šansu. Nisam imao puno sreće sa set loptama. Nisam smeo da dođem do taj-brejka. Na 6:3 sam se nadao da će promašiti i to se i desilo. Imao je i povredu koja mu nije dala šansu da igra kao u prva dva seta. Kada igra tako onda je jedan od najboljih igrača na svetu."

"Pomoglo mi je to što imam toliko iskustva u ovakvim situacijama kada se suočavate sa meč loptama. U takvim trenucima pokušavate da budete tu, da dišete kako treba, da dođete u situaciju da riternirate kako treba. To zvuči kao fraza ali je tako."

"Stefanos je jedan od lidera naredne generacije. Veoma je posvećen, talentovan, harizmatičan. Veoma ga dobro poznajem. Može da se kaže da je još kao junior pokazao da će biti jedan od najboljih igrača. Vredan je toga. Igrao je sjajan tenis tokom ove sedmice, u formi je. To je finale, svako može da ga dobije."

1 / 15 Foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

TOK MEČA:

3. SET!

6:1 - Kraj!

5:1 - Nole je na korak od finala!

1 / 5 Foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

4:1 - BREJK! Novak GAZI nemoćnog Fracuza koji nema više snage

3:1 - Novak osvaja gem sa samo jednim izgubljenim poenom. Deluje da je Monfis izgubio snagu!

2:1 - BREJK! Novak osvaja gem bez izgubljenog poena. Osam poena Novak je osvojio zaredom i sada je do kraja potrebno da samo sačuva svoj servis i u finalu je sa Cicipasom!

1:1 - Perfektan gem za Novaka, bez izgubljenog poena! Asom je Nole završio ovaj gem.

0:1 - Monfis osvaja prvi gem u trećem setu na svoj servis!

2. SET!

7:6 - Vratio se Nole iz mrtvih, spasao je tri vezane meč lopte i poslao meč u treći set. Imao je čak dva servira Monfis u te tri vezane meč lopte, ali ni to nije pomoglo. Drama se nastavlja

Drama u taj-brejku! Novak se izvukao i od 6:3 došao do 6:6. Borba se nastavlja.

6:6 - Posle spektakularne borbe i puno propuštenih set lopti, Francuz se izvukao i meč odveo u taj brejk!

6:5 - Spektakularnim poenom Novak završava gem i dolazi do nove prednosti u ovom setu. Sada je pritisak na Francuzu koji servira za ostanak u setu.

1 / 6 Foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

5:5 - Propustio je Novak set loptu, vratio se Monfis. Idemo dalje..

5:4 - Probao je Francuz atraktivno u svom stilu da dođe do poena i izvuče izjednačenje, ali nije mu pošlo za rukom. Sada Monfis servira za ostanak u setu!

4:4 - Francuz lako dolazi do gema, Nole se nije puno ni trudio!

4:3 - Nole je potvrdio brejk!

3:3 - BREJK! Prvi put u meču Novak stiže do brejk lopti, a drugu koristi za izjednačenje!

2:3 - Gem u kome je Đoković odigrao dobro i brže nego inače ga rešio u svoju korist.

1:3 - Đoković je i dalje bez brejka. Stigao je srpski igrač do 40:40, ali je Monfis ponovo servirao odlično.

1:2 - BREJK! Monfis prvi stiže do brejka u drugom setu. Bez izgubljenog poena dobija Novakov servis.

1:1 - Kakav gem za Monfisa - odservirao je tri asa i jedan servis viner za izjednačenje.

1:0 - Novak je dobio uvodni gem drugog seta, i to na svoj servis. Stiže velika podrška sa tribina za Đokovića, prava fudbalska atmosfera. Monfis je nervozno dočekao kraj gema, usledila je rasprava sa sudijom zbog jednog prilično nespornog poena.

1. SET!

2:6 - Sigurno i lako Monfis dolazi do gema i seta prednosti u polufinalu! Novaku sada mora da osvoji dva seta ukoliko misli da ide u finale!

2:5 - BREJK! Ponovo je Monfis napravio brejk i sada servira za vođstvo u setovima. Dosta loše je Nole ušao u gem, uspeo je da se vrati, ali onda je Francuz iskoristio treću brejk loptu u gemu i tako došao do tri gema prednosti.

2:4 - Ponovo je Novak bio na korak od brejk prilike, ali Monfis je dodao gas kada je to bilo najpotrebnije i sačuvao svoj servis. Francuz deluje dosta bolje u ovom meču za sada!

2:3 - Ponovo je Novak posle dosta muke i đusa došao do gema, samo ovog puta nije dopustio brejk loptu! Da bi ostao u setu Novaku treba što pre brejk!

1:3 - Potvrdio je Francuz brejk. Imao je 40:0, vratio se Novak sa dva poena, ali je Monfis dodao gas i rešio gem u svoju korist!

1:2 - BREJK! Monfis je uspeo da iskoristi treću brejk loptu u prvom setu i posle najdužeg gema do sada uspeo da napravi brejk i dođe do prednosti.

1:1 - Odličan gem za Monfisa koji je Novaku dopustio samo jedan poen. Dosta bolje u meč ušao je Francuz!

1:0 - Spasa je Novak brejk loptu i posle dosta muke sačuvao svoj servis!

Francuz je omiljen Novakov rival. U svih 16 dosadašnjih mečeva Đoković je izlazio kao pobednik.

Stoga se Monfis našalio na svoj račun.

"Ne znam koji mi je plan za igranje protiv Đokovića. Imao sam do sada 16 planova i svi su propali", kratko je prokomentarisao situaciju Monfis.

Ipak, dozu opreza pred ovaj duel predstavlja činjenica da se Monfis nalazi u sjajnoj formi. Trenutno ima 12 pobeda u nizu i dva osvojena turnira, u Monpeljeu i Roterdamu.

Novak je od nove godine do sada vezao 16 pobeda, uz osvojeni ATP kup i Australijan open.

Pobednik ovog meča će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je savladao Evansa sa 2:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track