Đoković u drugom kolu olimpijskog turnira

Đoković u drugom kolu olimpijskog turnira

Tenis -
U nastavku takmičenja Đoković se sastaje sa pobednikom meča između Amerikanca Endija Rodika i Slovaka Martina Kližana

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na olimpijskom turniru u Londonu savladavši u nedelju u prvom kolu Italijana Fabija Fonjinija sa 2:1 u setovima - 6:7 (7:9), 6:2, 6:2.

Posle dvočasnog kašenjenja, a potom i četvoročasovne pauze zbog kiše, Đoković je pronašao ritam da sruši otpor 65. tenisera na ATP listi i zabeleži treću pobedu u isto toliko međusobnih duela.

Prvi set pripao je Italijanu posle nastavka taj brejka, koji je iskoristio prethodnu nervozu i brojne greške drugog reketa sveta. Đoković se od početka meča nije osećao dobro na terenu, neuobičajeno je grešio, pa je propustio dve set lopte pri vođstvu od 5:3.

Fonjini je to iskoristio, napravi ribrejk, potom izjednačio na 5:5, da bi pri rezltatu 7:7 dalji okršaj prekinuo pravi pljusak.

Posle troipočasovne pauze Italijan je bio precizniji i zasluženo dobio set.

U nastavku duela bila je potpuno drugačija priča. Đoković je preuzeo inicijativu, zaigrao u svom stilu i jednostavno pregazio Fonjinija, koji nije imao rešenja da zaustavi zahuktalog srpskog tenisera.

Đoković je u nedelju trebalo da sa Viktorom Troickim igra i meč prvog kola dublova protiv švedskog para Johan Brunstrom/Robert Lindštet, ali je on kao i brojni ostali susreti zbog poremećenog programa prebačen za ponedeljak.

U nastavku takmičenja Đoković se sastaje sa pobednikom meča između Amerikanca Endija Rodika i Slovaka Martina Kližana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track