DA LI JE NOLE UVREDIO FEDERERA I NADALA? Đoković izostavio najveće rivale u OVOJ priči, a evo koga je stavio ispred njih
Foto: EPA/ALI HAIDER

UVEK ISKREN

DA LI JE NOLE UVREDIO FEDERERA I NADALA? Đoković izostavio najveće rivale u OVOJ priči, a evo koga je stavio ispred njih

Tenis -

Dobar servis je od neprocenjivog značaja u savremenom tenisu, a upravo taj segment je Novak Đoković u velikoj meri popravio poslednjih godina.

Osvrćući se na važnost početnog udarca, Đoković je govorio o najboljim serverima današnjice. Zanimljivo je da pritom nije pomenuo dvojicu najvećih konkurenata na ATP turu.

Ako Rafael Nadal i ne važi za odličnog servera, taj epitet je oduvek krasio Rodžera Federera.

Međutim, Nole nijednog od njih nije koristio u analizi.

Priču je počeo od ne tako poznatog Amerikanca, Rejlija Opelke.

"Nikada nisam igrao protiv Opelke, ali zbog visine podseća na Iznera i definitivno ima servis koji je najteže vratiti, kada govorimo o mladim igračima", počeo je Novak.

Generalno, Đoković smatra da mladi talas svetskog tenisa ima odlične servere.

"Većina mladih igrača je visoka, zbog čega imaju ekstremno moćne servise, koji im omogućavaju dosta lakih poena. Zverev, Medvedev, Cicipas, Hačanov, svi oni su sjajni serveri", nastavio je Đoković.

Novak je zatim izdvojio jednog od njih.

"Teško je izabrati, jer svi oni imaju moćne servise i brzo se kreću po terenu. Ipak, pogledajte Cicipasa, njegovi servisi idu 200, čak i 215 kilometara na sat. Poželite da niste s druge strane mreže kada on servisa", naveo je Đoković i vratio se na nedavno finale u Dubaiju u kome je savladao upravo Grka:

"Imao sam sreću da sam dobro riternirao".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track