NOVAK SE SELI U DUBAI? Đoković dobio ZLATNU VIZU, a evo šta kaže o životu u Emiratima
Foto: Violeta Đorđević

VELIKA ČAST

NOVAK SE SELI U DUBAI? Đoković dobio ZLATNU VIZU, a evo šta kaže o životu u Emiratima

Tenis -

Najbolji svetski i srpski teniser Novak Đoković otkrio je da bi mogao da se preseli u Ujedinjene Arapske Emirate, tačnije u Dubai, ali da za sada to nije u planu.

Đoković je od Ujedinjenih Arapskih Emirata "zlatnu vizu" sa kojom bez smetnji može da ulazi i izlazi iz zemlje.

- Neću koristiti Dubai kao prebivalište, ali ako jednog dana odlučim da to uradim mislim da će mi ovo olakšati da dobijem državljanstvo, ako sam dobro shvatio. Nisam siguran koji su tačno benefiti i privilegije ove časti, ali zahvalan sam na tom jer sam godinama već prijatelj sa njegovim visočanstvom Fazom ("Fazza", šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum), ako mogu tako da ga nazovem. Zahvalan sam mu što mogu da treniram u njegovim prostorijama svake godine kada dođem u Dubai - rekao je Đoković i dodao:

- Mislim da je "zlatna viza" pozitivna konsekvenca odnosa koji mi imamo, kao što je slučaj i sa drugim velikim sportistima kao što su Ronaldo i Federer. Čast mi je da budem u toj grupi. Dubai je jedna velika tačka moje karijere.

Srpski teniser je nedavno peti put osvojio titulu na turniru u Dubaiju.

- Nije to samo vezano za turnir, već zato što ovde dolazim kao turista i ovo mi je praktično baza pred početak svake sezone. Uživam ovde, jedva čekam da dođem ponovo. Ako piptate moju decu oni su verovatno još uzbuđeniji od mene oko dolaska u Dubai - zaključio je Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track