LAJOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ INDIJAN VELSA Duci objasnio ko je naredio da se turnir otkaže i kako su igrači reagovali
Foto: Profimedia

SVI U ŠOKU

LAJOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ INDIJAN VELSA Duci objasnio ko je naredio da se turnir otkaže i kako su igrači reagovali

Tenis -

Srpskog tenisera Dušana Lajovića vest o otkazivanju Mastersa zatekla je u Indijan Velsu.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Indijan Velsa - Vuka Brajovića

Lajović je stigao u kalifornijsku pustinju kako bi se spremio za predstojeći turnir, koji je, međutim otkazan zbog straha od širenja koronavirusa.

Duci je ekskluzivno za Kurir sa lica mesta objasnio zašto je doneta tako radikalna odluka i kako su teniseri reagovali.

"Odluka je doneta naprasno. Poslednjih nekoliko dana sve je bilo OK, samo su stizale informacije kako se ponašati tokom mečeva. Odjednom je juče krenula priča da će turnir možda biti otkazan i u narednih sat vremena je postala javna informacija", rekao je Lajović i dodao:

"Navodno, nisu otkazali organizatori turnira, nego grad Indijan Vels, jer se pojavilo par slučajeva (koronavirusa) u okolini".

Teniseri nisu dobro prihvatili tu vest.

"Igrači su ili zbunjeni ili iznervirani. Nema tu šta, to je predostrožnost, za javno dobro, ne žele ništa da rizikuju pogotovo što je ovde većina populacije koja dolazi na teniske mečeve 70+ i oni su najugroženija grupa. Sa te strane, odluka nije ishitrena. Igrači su počeli da se bune, tražili da se igra bez navijača".

Na kraju, Dušan Lajović je zaključio:

"Dovoljno je da se pojavi samo jedna zaražena osoba i cela teniska industrija bi bila ugrožena".

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track