NOLE IGRA ZA NOVAKA: Tenis postaje zimski sport! (FOTO)
Foto: AP/Tim Ireland

Hit

NOLE IGRA ZA NOVAKA: Tenis postaje zimski sport! (FOTO)

Tenis -

Revolucija! Pošto je izvesno da ovog leta nema ništa od turnira, najbolji teniseri sveta igraće u nove!bru i decembru odložene turnire

Skijaški skokovi, veleslalom, spust... i tenis! Tako bi mogla da izgleda ova sportska zima, ako se potvrde najave da će se beli sport igrati u novembru i decembru.

Eto, taman da lepo potvrdi epitet belog sporta. Publici će verovatno da bude interesantan taj novi kalendar, ali je veliko pitanje da li će isti utisak deliti i igrači. U tom periodu su dosad teniseri uvek bili na odmoru i punili baterije za novu sezonu. Po planu, koji je otkrio Njujork tajms, ako teniska sezona uopšte bude nastavljana, ona će onda gotovo sigurno biti i produžena do kraja godine kako bi se odigrao što veći broj turnira.

foto: EPA/ALI HAIDER

Konkretno, ovo bi značilo da bismo za novogodišnje praznike gledali Novaka Đokovića na nekom velikom turniru. Još ne postoji tačan plan kad će biti koji turnir, ali jasno je da će prioritet imati grend slemovi i masters 1.000. Konkretno za taj period US open...

Opcija dva - nadamo se da do nje neće doći - jeste kompletno odlaganje sezone i nastavak teniskih turnira tek naredne godine.

Reč bivšeg asa

Rodik: Đoković je ludak!

Endi Rodik kaže da će svet morati da prizna Novaku da je najbolji svih vremena ako stigne Federera po broju grend slemova.

- Činjenica da Đoković ima pozitivan odnos sa praktično svim igračima s kojima je igrao, uključujući i one najbolje, poput Rodžera, Rafe i Marija, neverovatna je. On je ludak! Ako po titula na grend slem turnirima stigne Federera, postaće najbolji - smatra bivši teniser.

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: AP/Tim Ireland

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track