MERI PIRS KREIRALA NAJBOLJU TENISERKU SVETA: Niko nema srce kao Monika Seleš
Foto: Profimedia

Zanimljivo

MERI PIRS KREIRALA NAJBOLJU TENISERKU SVETA: Niko nema srce kao Monika Seleš

Tenis -

Legendarna Francuskinja, dvostruka grend slem šampionka, izdvojila najbolje udarce i karakteristike nekadašnjih rivalki, pa napravila nepobedivu igračicu

Slavna francuska teniserka Meri Pirs, dvostruka pobednica na grend slem turnirima, jedna od onih zbog kojih se tenis gledao sa uživanjem, kreirala je najbolju igračicu svih vremena.

Meri je prostudirala sve svoje nekadašnje rivalke, tačno i precizno odredila koje su njihove najjače osobine, kada se radi o tenisu, i napravila nešto poput robota - teniserku koja ne bi mogla da izgubi meč.

foto: Profimedia

Od sedam teniserki pokupila je ono najbolje i, iako je teško i zamisliti kako bi to izgledalo, „konstruisala“ pravu tenisku zver. Malo od Martine Navratilove, Gabrijele Sabatini, Štefi Graf, Serene Vilijams, Martine Hingis, Kim Klajsters, ono najvažnije od Monike Seleš i - „mašina je rođena“! Nije se Pirsova zadržala samo na pukom izboru nego je i objasnila zbog čega je izabrala koju od teniserki. I to izgleda ovako:

- Navratilova je imala mnogo uticaja na promenu bitnih stvari u tenisu. Pre nje teniserke nisu toliko radile, ona je neka vrsta pionira u ženskom tenisu.

- Kada pomislim na bekhend, odmah se setim Gabrijele. Ona je to radila prelepo.

- Štefi je imala idealno izbalansiran forhend.

- Serena lopticu uvek udara jako. Prednost je kada to možete da uradite, ali je ključno to gde ćete da je pošaljete.

- Hingisova je veoma inteligentna, igrala je tenis kao da je šah. Možda nije bila najuspešnija, ali je imala posebnu žicu za tenis.

- Kim je u prednosti u odnosu na sve rivalke, uvek spremna da zašprinta na svaku lopticu.

- Monika je, bez ikakve sumnje, imala najveće srce za ovaj sport. Žestok takmičar i borac. Mislim da nemam pravu reč, jednostavno neverovatna!

Kurir/Gojko Filipović

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track