Najnovije vesti

ISKLJUČITE EMOCIJE: Bivši Novakov trener savetuje tenisere
Foto: EPA/SCOTT BARBOUR

naročito misli na one koji dolaze

ISKLJUČITE EMOCIJE: Bivši Novakov trener savetuje tenisere

Tenis

Teniski analitičar i strateg Kreg O'Šenesi, koji je nekada radio i sa Novakom Đokovićem, govorio je o tome koliko emocije utiču na igrače.

O'Šenesi se bavio "emocionalnim rolerkosterima", odnosno ispoljavanju emocija od strane igrača tokom mečeva i tome šta im to donosi, odnosno oduzima.

"Igraćete mnogo bolji tenis i pobeđivati mnogo više ukoliko uspete da se 'otkačite' od emocija. Glavni razlog je... Iako dobijete meč, najverovantije ćete izgubiti 45% ili više poena tokom njega. Zamislite da budete neraspoloženi ili previše samokritični kada osvajate 45 od svakih 100 poena. Jednostavno je previše emotivno iscrpljujuće da pokušate da pobedite i da se istovremeno borite sa emocijama koje ne možete da kontrolišete", ističe O'Šenesi.

O'Šenesi ima i savet za sve igrače koji se bore sa pomenutim "rolerkosterom".

"Hajde da sledeći put kada izgubite poen kažete sebi 'dobro, to je samo jedan od 45%' i pređete na sledeći poen. Nesumnjivo je da ćete biti bolje raspoloženi zbog toga", dodao je.

O'Šenesi je, pored rada sa Novakom, imao i uspešne saradnje sa Dastinom Braunom i Kevinom Andersonom, a sada je u timu Matea Beretinija.

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...