NADAL NE PAMTI BEOGRAD PO DOBROM! Rafa otkrio ŠOKANTNE DETALJE, boravio je u Srbiji: Evo šta se desilo!
Foto: EPA/DAVID GUZMAN

Manje poznata istorija

NADAL NE PAMTI BEOGRAD PO DOBROM! Rafa otkrio ŠOKANTNE DETALJE, boravio je u Srbiji: Evo šta se desilo!

Tenis -

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rafael Nadal, na početku svoje karijere odigrao je jedan turniru u Srbiji i neće ga po dobrom pamtiti.

Nadal je 2003. godine bio u Beogradu na čelendžeru na “Gemaksu”, ali je eliminisan u četvrtfinalu, a pehar je podigao Holanđanin Denis van Šepingen. Sledeće godine Nadal se nije pojavio na “Gemaks" turniru".

Rafael Nadal je inače najmlađi igrač ikada koji je zabeležio pobedu na ATP turniru.

Bilo je to 29. aprila 2002. godine, kada je Nadal imao 15 godina i 330 dana.

Kao 762. na listi dobio je pozivnicu da zaigra na turniru u rodnoj Majorki. Za protivnika je dobio 81. igrača na svetu, veterana iz Paragvaja Ramona Delgada.

Nadala je u drugom kolu zaustavio Olivije Rohus, ali mu je jedna pobeda donela 15 ATP bodova i 5.850 dolara.

Inače, Rafa je prvi ATP bod, tačnije pet, uzeo u septembru 2001. na čelendžeru u Sevilji, gde je pobedio Izraela Matosa Hila sa 6:4, 6:4. Tako se 24. septembra našao na ATP listi kao 1002.

"Imao je 15 godina, a izgledao je kao dvadesetogodišnjak. Već tada je poene proslavljao karakterističnom pesnicom. Igrao je kao da je dugo, dugo na turnirima. Mnogi Rafini vršnjaci su bili dobri, ali on je jednostavno drugačiji"ispričao je Matos Hil, koji je četiri godine stariji od Nadala.

Na pomenutom turniru u Beogradu igrao je i Novak Đoković, koji je dobio vajld kartu, međutim već na startu je izgubio od Švajcarca Marka Kjudinelija.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track