NEMA NAMERU DA POMOGNE KOLEGAMA: Rekao sam Novaku da neću da uplatim novac za slabije rangirane igrače na turu!
Foto: AP

Mateo Bertini se usprotivio

NEMA NAMERU DA POMOGNE KOLEGAMA: Rekao sam Novaku da neću da uplatim novac za slabije rangirane igrače na turu!

Tenis -

Italijanski teniser Mateo Beretini poručio je da nema nameru da novčano pomaže lošije rangirane igrače i da je to rekao i da se po tom pitanju čuo sa Novakom Đokovićm.

- Zvao sam Đokovića i objasnio sam mu moju situaciju. Rekao sam mu da imam druge prioritete i da planiram da pomognem porodicama koje je koronavirus ostavio bez posla i kojima je sada najpotrebnije. Novak je odgovorio da razume moju odluku i da ne bi trebalo da brinem jer donacija nije obavezna - kazao je Bertini i dodao:

foto: Profimedia

- Moje mišljenje je da ni u jednom profesionalnom sportu takmičari ne bi trebalo da pomažu druge takmičare novcem. To je na odgovornim telima, u ovom slučaju ATP, WTA i ITF. Oni su ti koji organizuju turnire, a mi smo ti koji učestvujemo. Njihova odgovornost je da brinu o nama i da reše probleme s kojima se susreće naš sport.

Podsetimo, da najboljih 100 na svetu u singlu i najboljih 20 u dublu će učestvovati u finansijskoj podršci Fonda za slabije plasirane tenisere. Najboljih pet na svetu doniraće najmanje 30.000 dolara, od 5. do 10. mesta izdvojiće najmanje 20.000, od 10. do 20. 15.000 dolara, teniseri rangirani od 20. do 50. doniraće 10.000 dolara, dok će oni od 50. do 100. uplatiti 5.000 dolara u fond.

(M. N.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track