Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ U BEOGRADU: Novak željan tenisa stigao na turnir!
Foto: EPA/ Andy Rain

SLETEO

ĐOKOVIĆ U BEOGRADU: Novak željan tenisa stigao na turnir!

Tenis

Najbolji svetski teniser Novak Doković došao je iz Marbelje, gde je boravio za vreme izolacije zbog pandemije koronavirusa u Beograd.

Novak se uželeo tenisa i mečevima će se vratiti sredinom juna, 13. i 14. upravo u srpskoj prestonici, koja će biti domaćin prvog vikenda “Adria Toura“.

Najbolji teniser planete  organizuje turnir "Adria Tour" koji će okupiti neke od najvećih i trenutnuo najboljih tenisera planete poput Dominika Tima i Grigora Dimitrova.

Đoković će turnir organizovati u Beogradu, Zadru, Banjaluci, Crnoj Gori i Sarajevu, a format turnira će biti izmenjen u odnosu na klasične sa ATP tura.

Igraće se po sistemu sličnom onom na Završnom mastersu. Biće formirane dve grupe sa po četiri igrača, svako igra sa svakim na dva dobijena seta i četiri gema.

Planiraju se četiri vikenda, počev od 13. i 14. juna u Beogradu, preko 20. i 21. u Zadru, Vidovdan će teniseri dočekati u Crnoj Gori (27. i 28. juna), Banja Luka će ih ugostiti trećeg i četvrtog jula i na kraju petog jula sledi egzibicija između Đokovića i Džumhura u Sarajevu.

Cilj turnira je da se teniseri vrate u takmičarsku formu, ali i da se prikupe sredstva za pomoć obrazovanju i ranom razvoju dece koje sprovodi fondacija prvog reketa planete. Na turniru će igrati i Viktor Troicki.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...