JAVIO SE ĐOKOVIĆEV TRENER: Ivanišević otkrio šta Novaka ČEKA u Zadru!
Foto: EPA/PETER KLAUNZER

ovo se čekalo

JAVIO SE ĐOKOVIĆEV TRENER: Ivanišević otkrio šta Novaka ČEKA u Zadru!

Tenis -

Najbolji svetski teniser Novak Đoković najavio je u ponedeljak u Beogradu seriju tirnira nazvanu "Adria Tour" kojom će se praktično vratiti na teren posle prekida sezone, koji je od marta izazvala pandemija koronavirusa

Đoković će sa mečevima početi u Beogradu 13. i 14, juna i za sada se zna da će glavne zvezde prvog u nizu turnira uz njega biti Grigor Dimitrov, Aleksandar Zverev i Dominik Tim.

Dan kasnije je saopšteno da će sedam dana kasnije u Zadru osim Novaka glavne zvezde biti hrvatski asovi Borna Ćorić i Marin Čilić, a Đokovićev trener Goran Ivanišević sada je otišao korak dalje i otkrio detalj koji je obradovao sve.

- Dobili smo potvrdu da će se moći popuniti polovina kapaciteta stadiona, ali nadamo se da će kroz mesec dana moći i više - rekao je Goran Ivanišević za Narodni radio.

foto: Printskrin

I Đokovićev trener mogao bi biti jedan od učesnika ovog putujućeg spektakla jer zamisao je da se u dvodnevne mečeve uključe teniske legende, ali i teniserke.

- Svi prihodi od sponzora i TV prava idu u mnoge humanitarne organizacije uključujući u moju, a drugi će teniseri birati kojim će humanitarnim organizacijama donirati. Mečevi će biti vrlo atraktivni jer iako se radi o humanitarnom turniru, potrudićemo se da publici pružimo takmičarski tenis te sve ono što se od nas i očekuje. Zahvaljujem Hrvatskom teniskom savezu na koorganizaciji.

Igraće se po "korona pravilima", tj. setovi će biti skraćeni na četiri gema i dva dobijena seta. Na programu će biti po dva jutarnja i po dva večernja meča.

Đoković će u Beogradu, gde će i krenuti serija 13. i 14. junu, Zadru (20./21.), Crnoj Gori (27./28., Tivat?) i Banjaluci (3./4.) okupiti praktično svetski krem.

Kurir sport / Narodni radio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track