Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ REAGOVAO NA IZJAVU CRNOGORSKOG AMBASADORA: Evo šta je Novak rekao i kakva je situacija sa turnirom
Foto: AP/Darko Vojinović

optimista

ĐOKOVIĆ REAGOVAO NA IZJAVU CRNOGORSKOG AMBASADORA: Evo šta je Novak rekao i kakva je situacija sa turnirom

Tenis

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je u društvu Viktora Troickog odradio još jedan trening u Beogradu.

Novak je posle treninga izdvojio vreme da odgovori na nekoliko pitanja.

Kako je u fokusu teniskih dešavanja „Adria tour” koji se održava u organizaciji najboljeg tenisera sveta, a koji bi trebalo da se igra i u Crnoj Gori koja je zatvorila granice za srpske građane, Novak Đoković je za „Žurnal” izrazio ubeđenje da će Crnogorci tokom jednog vikenda u junu uživati u tenisu.

- Mislim da će se granice otvoriti. Igramo u Crnoj Gori 90 odsto - rekao je Novak za ovaj list.

Podsetimo, danas se oglasio i ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević koji je između ostalog o ovom problemu kazao:

- Nisam na tu temu razgovarao, imao sam kratak razgovor sa stricem Novaka Đokovića, nije bila ta tema nego u kontekstu priprema turnira. Nemam nikakvih informacija da se neće dozvoliti Novaku Đokoviću da dođe u Crnu Goru - rekao je ambasador.

Inače, Novak Đoković će u sklopu "Adrija tura", prvi turnir održati u Beogradu (13. i 14. juna), koji slobodno može da se nazove teniskom prestonicom Evrope, ako se uobzir uzme nivo turnira kojima će biti domaćin (TSS Tur, Šampionat istočne Evrope).

Potom sledi selidba u Zadar (20/21. jun), dok će turneja u Crnu Goru stići 27. i 28. juna, ali još nije poznato u koji grad, zbog čega se u Podgorici s velikom pažnjom očekuje Novakovo današnje obraćanje.

Poslednji turnir na programu je 4. i 5. jula u Banjaluci, a dan kasnije će u Sarajevu igrati egzibicioni meč protiv Damira Džumhura, koji je pre nekoliko dana osvojio humanitarni turnir na Kalemegdanu.

Kurir sport / Sportski žurnal

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...