NASTAVIĆU DA VOLIM SRBIJU I POŠTUJEM DRUGE NARODE Đoković: Svestan sam izazova i prepreka koje ponekad imam zbog toga
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

DAN DIPLOMATIJE

NASTAVIĆU DA VOLIM SRBIJU I POŠTUJEM DRUGE NARODE Đoković: Svestan sam izazova i prepreka koje ponekad imam zbog toga

Tenis -

Proslavljenom srpskom teniseru Novaku Djokoviću dodeljena je danas povelja za promovisanje Srbije i srpskog naroda u svetu, koju mu je povodom Dana diplomatije uručio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Đoković je rekao da se svakog dana trudi da zastupa prave životne vrednosti i vrline koje su duboko ukorenjene ne samo u njegovoj porodici, već u čitavom srpskom narodu, a to su: požrtvovanost, poštovanje, velikodušnost, jednakost.

"Kao što svi vi volite svim srcem vašu zemlju i trudite se da u svetu promovišete prave tradicionalne i kulturne vrednosti vaše zemlje i vaše nacije na najbolji mogući način, tako i ja volim i poštujem svoju zemlju i svestan sam izazova i prepreka koje ponekada imam zbog toga", rekao je Đoković obraćajući se zvanicama u Ministarstvu spoljnih poslova, među kojima su bili ambasadori svetskih zemalja u Srbiji.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

Svestan je, kaže, odgovornosti i dužnosti koje imam da svoju zemlju, sebe i svoju porodicu predstavi u najboljem mogućem svetlu u svakom trenutku.

"Nastaviću da volim i poštujem Srbiju i svoj narod. Nastaviću da poštujem i uvažavam sve druge narode sveta, jer verujem kada se deluje na takav način, iz takve emocije, da se nepogrešivo radi prava stvar", zaključio je on.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

Inače na koktelu nakon prijema najveća gužva bila je oko proslavljenog srpskog tenisera jer su ambasadori želeli da se slikaju sa njim.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track