Najnovije vesti

NASTAVIĆU DA VOLIM SRBIJU I POŠTUJEM DRUGE NARODE Đoković: Svestan sam izazova i prepreka koje ponekad imam zbog toga
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

DAN DIPLOMATIJE

NASTAVIĆU DA VOLIM SRBIJU I POŠTUJEM DRUGE NARODE Đoković: Svestan sam izazova i prepreka koje ponekad imam zbog toga

Tenis

Proslavljenom srpskom teniseru Novaku Djokoviću dodeljena je danas povelja za promovisanje Srbije i srpskog naroda u svetu, koju mu je povodom Dana diplomatije uručio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Đoković je rekao da se svakog dana trudi da zastupa prave životne vrednosti i vrline koje su duboko ukorenjene ne samo u njegovoj porodici, već u čitavom srpskom narodu, a to su: požrtvovanost, poštovanje, velikodušnost, jednakost.

"Kao što svi vi volite svim srcem vašu zemlju i trudite se da u svetu promovišete prave tradicionalne i kulturne vrednosti vaše zemlje i vaše nacije na najbolji mogući način, tako i ja volim i poštujem svoju zemlju i svestan sam izazova i prepreka koje ponekada imam zbog toga", rekao je Đoković obraćajući se zvanicama u Ministarstvu spoljnih poslova, među kojima su bili ambasadori svetskih zemalja u Srbiji.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

Svestan je, kaže, odgovornosti i dužnosti koje imam da svoju zemlju, sebe i svoju porodicu predstavi u najboljem mogućem svetlu u svakom trenutku.

"Nastaviću da volim i poštujem Srbiju i svoj narod. Nastaviću da poštujem i uvažavam sve druge narode sveta, jer verujem kada se deluje na takav način, iz takve emocije, da se nepogrešivo radi prava stvar", zaključio je on.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

Inače na koktelu nakon prijema najveća gužva bila je oko proslavljenog srpskog tenisera jer su ambasadori želeli da se slikaju sa njim.

(Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...