ITALIJANSKI TENISER 26 GODINA POKUŠAVA DA POBEDI: Povlači se čim ostvari prvi trijumf!
Foto: Printscreen Twitter

KAKVA PRIČA

ITALIJANSKI TENISER 26 GODINA POKUŠAVA DA POBEDI: Povlači se čim ostvari prvi trijumf!

Tenis -

Italijanski teniser, Enriko Becuzi već 26 godina pokušava da ostvari svoj san, on učestvuje na svakom turniru gde ima šansu da pobedi i sakupi bodove koji bi ga odveli na ATP rang listu, međutim, do danas Italijan nije uspeo da trijumfuje i iza sebe ima 270 izgubljenih duela.

ITALIJANSKI TENISER 26 GODINA POKUŠAVA DA POBEDI: Povlači se čim ostvari prvi trijumf

Poslednji put je igrao na turniru u Antaliji u Turskoj, 16. decembra, tada je u dublu sa domaćim teniserom Emirom Sendoganom izgubio od ruskog para Panin – Zubrov.

Priču o ovom teniseru rodom iz Pize je podelio i "Vol strit žurnal" pre četiri godine. Ekonomski američki list pisao je o teniseru entuzijasti koji je tada putovao iz Južne Amerike u Kinu kako bi pokušao da se pozicionira na ATP, pod naslovom “Legenda o teniskom izazivaču”.

Becuzi uporno nastavlja svoju misiju četiri godine kasnije i posle svih neuspeha:

"Počeo sam da igram kasno. Imao sam devet godina kada mi je otac dao drveni reket. Odveo me do zida koje smo imali kod kuće kako bih učio da udaram loptu. Od tog trenutka sam se zaljubio u tenis. Odrastao sam gledajući četiri musketara iz 80-ih: Lendl, Mekenro, Vilander i Konors. I genija: Giljerma Vilasa", rekao je Enriko Becuzi.

Želje ne manjka:

"Tenis je moja strast. Kasno sam počeo i da se takmičim, sa 21 godinom. Rekli su mi da sam već mator. Nije me bilo briga. Nema tih godina kada je reč o ispunjenju sna. 2003. godine, na turniru u Sofiji, bio sam na pragu da pobedim prvi put u životu. Sledeći dan sam trenirao jače. Dok budem imao snage i želje, pokušavaću. Ne želim da odustanem. Tražim pobedu, samo jednu, a zatim mogu da se penzionišem

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track