IZAZOVNA KANAĐANKA ŽESTOKO UDARILA US OPEN: Slagali su za testove, zdravlje i bezbednost igrača im nije važno
Foto: Printskrin/Instagram

NEK SI IM REKLA

IZAZOVNA KANAĐANKA ŽESTOKO UDARILA US OPEN: Slagali su za testove, zdravlje i bezbednost igrača im nije važno

Tenis -

Velika polemika vodi se među profesionalnim teniserima povodom odluke da u septembru bude održan US open u Njujorku.

Trenutno sedma teniserka u dubl konkurenciji Gabi (Gabrijela) Dabrovski napisala je podugačko pismo oragnizatorima grend slem turnira u Njujorku.

Dvostruka grend slem šampionka, rođenjem Kanađanka, poreklom Poljakinja, uputila je žestoku kritiku na račun US opena, odnosno predloženog formata turnira.

- Kada su nam predstavili plan izgledalo je kao da je već gotova stvar. Rečeno nam je da je testiranje 90 odsto tačno, a znamo da se tačnost kreće oko 70 odsto. Odmah sam stekla utisak da im zdravlje i bezbednost igrača nije prioritet. Jednostavno su većinu odluka već doneli i rekacije igrača uopšte nisu uzete u razmičljanje - napisala je između ostalog lepa i atraktivna Gabi.

Poolside Nighttime ? ?? #marinabaysandsinfinitypool

A post shared by Gaby Dabrowski (@gabydabrowski) on

Među brojnim zamerkama koje je Dabrovski objavila ističe se i odluka o sistemu takmičenja koji ne uključuje kvalifikacije i po kojem je broj dublova smanjen u odnosu na regularna izdanja US opena.

- Samo prave još veći jaz među igračima sa vrha i onih koji pokušavaju da se proboju. Lepota grend slema je u tome što igraš tri kola kvalifikacija da bi došao do šanse da napraviš neko veliko iznenađenje i pobediš nekog bolje rangiranog. Toga ove godine neće biti. Za trofej ti treba šest pobeda nad najboljim igračima, mentalna snaga da to postigneš. Ni toga ove godine neće biti. Lepota je i u miks dublu, u prilici da zaradiš neki dodatni novac i podigneš trofej. Ni toga ove godine neće biti - poručila je atraktivna Gabi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track