SRBIN JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA HODAO HRVATSKOM! Hrvati odlepili za Novakom Đokovićem! Pišu mu neviđene HVALOSPEVE
Foto: Profimedia

oduševio ih

SRBIN JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA HODAO HRVATSKOM! Hrvati odlepili za Novakom Đokovićem! Pišu mu neviđene HVALOSPEVE

Tenis -

Novinar Jutarnjeg lista Vladimir Zrinjski napisao članak o najboljem svetskom teniseru

Organizacijom Adrija tura u Zadru, Hrvati su shvatili koliko je Novak Đoković pomogao njihovoj zemlji i ekonomiji posle koronavirusa.

Pravi hvalospev Noletu napisao je novinar zagrebačkog Jutarnjeg lista Vladimir Zrinjski pod naslovom - Šampion, organizator, zabavljač, ali i mnogo više: On je najveći ikad koji je pohodio Hrvatsku!

foto: Printcsreen

Dolazak Novaka Đokovića u Zadar digao je na noge ne samo Dalmaciju, već i Hrvatsku, daleko više nego kada je Umagom šetao pre nekoliko godina Andre Agasi, piše Zrinjski.

Opisao je Novaka Đokovića kroz pet lica, šampiona, organizatora, političara, humanitarca i zabavljača. Novinar nabraja uspehe Novaka Đokovića, njegove grend slemove, ATP i masters titule i navija da Srbin već sledeće godine postane rekorder po broju osvojenih titula.

foto: Printscreen/SK

Kao organizator ujedinio je prostore bivše Jugoslavije, posebno posle pandemije koronavirusa. Kao predsednik sindikata ATP tenisera pokazao je da ume da bude političar i diplomata, te da njegov mišljenje ima težinu u svetu.

foto: Mario Ćužić / HTS

Kao humanitarac uradio je mnogo, najviše za svoju Srbiju kupovinom respiratora, ali i za druge zemlje, konkretno Italiju i Španiju gde je harala pandemija koronavirusa. Novinar potencira i Noletov vedri duh i emociju, skroz različit os ostalih tenisera, pa u tom stilu i završava tekst rečenicom:

- Novak i ekipa u Zadru nas podse}aju da tenis ne mora i ne sme uvek biti smrtno ozbiljan!

Hrvati o Đokoviću: Najbolji u istoriji i naš prijatelj

Hrvatski portal "24sata.hr" imao je samo reči hvale za neprikosnovenog Srbina.

"Hrvatska ovog vikenda na svom tlu uživo gleda najboljeg tenisera svih vremena, harizmatičnog sportistu i prijatelja naše zemlje - srpskog teniskog virtuoza Novaka Đokovića (33), koji će igrati u finalu Adria Toura u Zadru", piše portal "24sata.hr".

Dalje u tekstu podseća se na Novakovo poznanstvo sa Biserkom Petrović, majkom legendarnog Dražena Petrovića, koja je došla u Zadar, kako se navodi "sa svetim dresom, "trojkom" koju je u Nju Džersi Netsima nosio njen sin".

Portal ističe i da je za Đokovićevu povezanost sa Hrvastskom zaslužno i to što je njegova majka Dijana Hrvatica iz Vinkovaca, kao i da je Nikola Pilić 13-godišnjeg Novaka trenirao u svojoj akademiji u Nemačkoj.

Kurir sport/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track