VLADA HRVATSKE SLAGALA: Plenković nije bio u blizini Đokovića! Fotografije ih demantuju, premijer je dodirivao Novaka
Foto: Mario Ćužić / HTS

VLADA HRVATSKE SLAGALA: Plenković nije bio u blizini Đokovića! Fotografije ih demantuju, premijer je dodirivao Novaka

Tenis -

Dok u Hrvatskoj traje polemika o tome da li lider HDZ i premijer Andrej Plenković u jeku predizborne kampanje treba da ide u samoizolaciju, nakon što je prvi reket sveta Novak Đoković, sa kojim se družio u Zadru na Adria turu, saopštio da je pozitivan na korona virus, iz vlade su saopštili da za tim nema potrebe.

Plenković je više puta u Zadru tokom turnira "Adria tour" bio sa Novakom Đokovićem, Grigorom Dimitrovim i Bornom Ćorićem, koji su pozitivni na korona virus.

Vlada Hrvatske tvrdi kako Plenković nije bio u bliskom kontaktu sa Đokovićem, ali ih demantuju fotografije iz Zadra.

foto: Mario Ćužić / HTS

Ironija je da Mario Ćužić, fotograf Teniskog saveza Hrvatske, koji je uslikao susret Đokovića i Plenkovića, mora u samoizolaciju, ali ne i sam premijer koji je dodirivao Đokovića.

- Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim. Vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta, nismo imali kontakt telima, sedeo sam red iza njega. Moj prvi nalaz je negativan. Moram u samoizolaciju. Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je prema najnovijim informacijama takođe zaražen. S obzirom da sam fotografisao taj susret i objavljen je na službenim stranicama i društvenim mrežama. Moje je pitanje da li je ovo kontakt ili nije? Šta vi mislite - napisao je Mario Ćužić, službeni fotograf Hrvatskoga teniskog saveza.

Reagujući na poruke lidera opozicionog SDP-a da premijer mora u samozilaciju, Plenković mu je poručio da taj film neće gledati.

Plenković je u okviru kampanje danas boravio u Bakru, Delnicama Ravnoj Gori I Ogulinu, a po podne će biti u Zaprešiću.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track