EVO ŠTA SAD ČEKA NOVAKA: Prvi BITAN KORAK ga očekuje za 5 dana! (FOTO)
Foto: AP/ Darko Vojinović

POZITIVAN NA KORONU

EVO ŠTA SAD ČEKA NOVAKA: Prvi BITAN KORAK ga očekuje za 5 dana! (FOTO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković saopštio je danas da je zaražen korona virusom.

Kako je saopšteno, odmah po dolasku u Beograd prvi teniser sveta se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru.

On ne oseća nikakve simptome.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period", naveo je Đoković u saopštenju.

foto: AP/ Darko Vojinović

On je izrazio nadu da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro i rekao da će ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i da će se ponovo testirati za pet dana.

A za to vreme Novak će morati da ispoštuje sve epidemiološke preporuke za osobe koje su pozitivne na COVID-19.

foto: Profimedia

Naime, prema preporuci, pacijenti koji budu bili pozitivni na koronu, a ne budu imali nikakve simptome, neće biti hospitalizovani.

Oni će biti na kućnom lečenju i u obaveznoj samoizolaciji.

foto: Profimedia

NOVAK DONIRAO MILION EVRA ZA RESPIRATORE

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nedavno je donirao milion evra Srbiji za kupovinu respiratora u borbi protiv korona virusa.

"Broj obolelih i inficiranih raste svakim danom i u skladu sa tim smo Jelena i ja i fondacija odlučili da prikupimo što više informacija da ustanovimo koji je najbolji način kako da doniramo svoje resurse, znanje i novac i kako bi najadekvatnije ta pomoć mogla da utiče na zdravlje ljudi širom Srbije", rekao je nedavno Nole.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track