KRIO JE DVA DANA DA MU NIJE DOBRO: Pogledajte šta je zaraženi Dimitrov uradio u Zadru, sada sve postaje MNOGO JASNIJE!
Foto: Pritnscreen/Instagram

ADRIA TOUR

KRIO JE DVA DANA DA MU NIJE DOBRO: Pogledajte šta je zaraženi Dimitrov uradio u Zadru, sada sve postaje MNOGO JASNIJE!

Tenis -

Bugarski teniser Grigor Dimitrov ugrozio je zdravlje ostalih kolega i svih koji su bili na turnirima Adria toura pošto je dva dana odbijao da se testira na korona virus.

Dimitrov je još u petak osetio slabost, ali nije želeo da se testira, nego je to učinio tek u nedelju u Monte Karlu, gde ima prebivalište, naveli su hravtski mediji, a ove ingormacije potvrdio je i direktor "Adria Tour" Đorđe Đoković gostujući putem video poziva u jutarnjem programu TV Prva.

"Imali smo situaciju sa Dimitrovim. Jako sam bio pogođen vešću da je Borna Ćorić, moj drugar iz detinjstva, zaražen koronavirusom. U ovom trenutku imamo testiranih oko stotinu ljudi, što igrača, što ljudi iz organizacije. Svega četiri osobe su pozitivne. Iz Hrvatske nas uveravaju da je sve pod kotrolom. Nema razloga za paniku. Najveća nam je briga da svi zaraženi budu zaštićeni i da kroz infekciju prođu što blaže. Kada je Dimitrov objavio da je pozitivan, moj stav je bio da se finale otkaže. Želimo da zaštitimo svakog igrača i svakog navijača. Grigor je pre Beograda i Zadra bio u Sofiji", objasnio je najmlađi Đoković.

foto: Teniski Savez Srbije

Takođe i tviteraši su po njegovom ponašanju na terenu došli do zaključka da je on sve vreme sumnjao na to da je zaražen.

Kako se može videti na snimku koji kruži internetom, Bugarin je odbio da se rukuje sa protivnikom i sudijom već im je samo "pružio lakat".

Osim bugarskog tenisera tokom ovog turnira pozitivni su bili Borna Ćorić, Kristijan Groh i Marko Paniki.

Dimitrov je u petak prisustvovao egzibiciji "Novak i zvezde Tura", i taj meč je posmatrao sa klupe u društvu Done Vekić. Tada nije igrao, već je samo ušetao u teren kada se posle žreba slikao sa ostalim igračima. Već tada je 29-godišnji Bugarin iz Haskova bio loše, imao temperaturu, ali nije želeo da ode na testiranje.

Naprotiv, Dimitrov je u subotu zaigrao protiv Borne Ćorića, ali je taj meč izgubio posle 36 minuta i zatim odustao od večernjeg meča.

Dimitrov je zatim u nedelju ujutru zvanično saopštio da neće igrati protiv Đokovića, a zatim se u 7.20 privatnim avionom uputio ka Monaku.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track