NIKO NIJE REINKARNACIJA ISUSA HRISTA ILI TESLE Supruga Vlada Divca JASNO PORUČILA: Na Noletovoj sam strani i kada pogreši
Foto: Dragana Udovičić, Profimedia

PODRŠKA

NIKO NIJE REINKARNACIJA ISUSA HRISTA ILI TESLE Supruga Vlada Divca JASNO PORUČILA: Na Noletovoj sam strani i kada pogreši

Tenis -

Supruga legendarnog srpskog košarkaša Ana Divac stala je u odbranu Novaka Đokovića koji je juče potvrdio da je pozitivan na COVID-19, što je ceo svet iskoristio kako bi ga "bacio u blato".

"Nole je napravio grešku. Glupu, nepromišljenu. Napraviće ih još mnogo u svom životu. Ideja mu je fenomenalna, plemenita i nadam se da će se turnir nastaviti sledeće godine. Ne mislim da je neko super zato što je poznat ili bogat ili najbolji u tome što radi", počela je Ana Divac i nastavila u istom ritmu:

Ali mislim da je Nole super, jer ima veliko srce i dobru dušu i radi plemenite stvari. I ne slažem se u svemu što priča, ali se slažem u svemu sto on predstavlja. I znam da biti sportista nije najbitnije zanimanje na svetu, ali zahvaljujući njihovoj popularnosti, mogu da daju glas.

foto: Damir Dervišagić

Mnogim ljudima i profesijama se glas ne čuje. I verujem da je vrednost njihovog pozitivnog primera jako velika i bitna. I da, volim što je baš neko kao Nole predstavnik moje nacije i uopšte ljudskosti i vrednosti koji su mnogo bitnije od bilo koje nacije, religije i političke partije. I verujem kao i Nole da granice mogu da se pomere samo ako rizikujemo i da verujem u ono sto očima ne možemo da vidimo ili da rukama opipamo. Verujem u snagu ljubavi i čovečnosti.

Znam da postoje mnogi ljudi koji su ljubomorni, čak i zli. I da im je ekstra zadovoljstvo da sportiste definišu kao - ljude koji dobro rade sa loptom, gladijatore - ili glumce - kao zabavljače za bogate - koji ne treba i ne znaju ništa drugo u životu da rade.

foto: AP/ Darko Vojinović

Da se razumemo, uvek me je nervirala i ona ulizivačka grupacija. Niko od njih nije Isus Hrist, niti reinkarnacija Tesle i ostale gluposti. I da suze Novakove na Olimpijadi su isto vredne kao bilo kog sportiste. Seljački su mi oni gobleni po fasadama zgrada.

Ali na sreću, ne može oblak nadjačati sunce. Bilo bi dobro kada bi shvatili da je za sve nas dobro da slavimo uspešne ljude, bili oni sportisti, naucnici, glumci, zanatlije, poljoprivrednici, lekari ili šta god.

Novaku i Jeleni i svim zaraženim želim brz i lak oporavak. I da, na Noletovoj sam strani i kada pogreši", završila je Ana Divac.

foto: Pritnscreen/Twitter

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track