Najnovije vesti

"SRBI SE IZVINJAVAJU SAMO U HAGU!" Skandal svetskih razmera: Britanac uvredio Srbiju i Đokovića kao NIKO NIKADA!
Foto: Instagram, Nemanja Nikolić

ima li kraja napadima?

"SRBI SE IZVINJAVAJU SAMO U HAGU!" Skandal svetskih razmera: Britanac uvredio Srbiju i Đokovića kao NIKO NIKADA!

Tenis

Švajcarski komičar Stefan Buser izvinio se zbog neprimerenog komentara koji je dao u jednom podkastu u kojem je kritikovao "Adrija tur", Srbiju, ali i prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Buser je u svom poslednjem izdanju SRF-3 podkasta “Odds Men”, prilikom razgovora sa Mihaelom Švajcerom i Aronom Hercom, pominjao organizaciju “Adrija tura”, koju je prokomentarisao kao veliki fijasko, jer je nekoliko tenisera kasnije bilo pozitivno na koronavirus, a među njima i  Srbin Novak Đoković sa suprugom Jelenom.

Novak se javno izvinio zbog svega lošeg što je izazvao turnir u njegovoj organizaciji, ali to je na svoj ''komičan'' način prokomentarisao Buser što je uvredilo najpre Srbe u dijaspori koji su to imali priliku da čuju među prvima. 

“Srbi visokog ranga obično se izvinjavaju samo u Hagu”, rekao je Buser i tako najsramnijim napadaom na svetskog broja jedan izazvao burnu reakciju.

foto: EPA

Ubrzo je pokrenuta peticija da se preduzmu određeni kazneni koraci protiv Busera i njegovog tima.

Komičar je nakon toga rešio da se ipak javno izvini zbog komentara koji je izrekao.

“Naša kritika bila je usmerena protiv Novaka Đokovića i učesnika na njegovom Adrija turu, a ne generalno protiv Srba. Očigledno je da se nismo izrazili dovoljno jasno i zbog toga nam je žao. Kada sve pažljivo sagledamo, poenta da se ‘Srbi visokog ranga izvinjavaju samo u Hagu’ je nedogovarajuća u vezi Novaka Đokovića, kom se divimo zbog njegovih sportskih dostignuća”, poručio je Buser preko Instagrama.

On je takođe dodao mu nije nije bio cilj da uvredi bilo čija osećanja i poželeo je svima “mirno i opušteno leto” u ova “nervozna vremena”.

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza koliko su napadi na Novaka ''prešli sve granice'' i da ovaj trend na zapadu mora pod hitno da se zaustavi novim kaznenim merama za ljude poput ovog ''komičara.''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Statement zur letzten Podcast-Folge 🇷🇸❤️💙🤍

A post shared by Stefan Büsser (@stefanbuesser) on

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...