TAJNA MISTERIOZNE PIRAMIDE NA KOJOJ JE ĐOKOVIĆ MEDITIRAO: Tvrde da poseduje MOĆI koje leče čak i KORONU!
Foto: AP

produhovljava i leči

TAJNA MISTERIOZNE PIRAMIDE NA KOJOJ JE ĐOKOVIĆ MEDITIRAO: Tvrde da poseduje MOĆI koje leče čak i KORONU!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posetio je čuvenu Visočicu u Bosni, koju popularno zovu "piramida Sunca".

Novak je u društvu Semira Osmanagića, osnivača Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", bio u obilasku ove turističke atrakcije.

Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija na kojoj se može videti da je Novak iskoristio priliku da sa roditeljima meditira na ovoj tajanstvenoj građevini.

Mali gradić u Bosni i Hercegovini Visoko 2006. godine je postao glavna atrakcija u ovoj zemlji. Brojni turisti su dolazili da vide Bosanske piramide, građevinu za koju mnogi smatraju da obiluje energijom koja produhovljava i leči.

U 21. veku razvićemo novu nauku gde ćemo dati pravu sliku. Do sada su za piramide važile samo one koje se nalaze u Egiptu i Meksiku, ali piramida ima širom sveta. Najviša piramida u Gizi visoka je 145 metara, najviša piramida Maja El Mirador 103 metra, ali najviša piramida na svetu je Bosanska piramida Sunca koja je visoka 220 metara“, rekao je pre nekoliko godina za tamošnje medije pronalazač Bosanskih piramida doktor Semir Osmanagić.

Brojni turisti su počeli da dolaze kako bi pronašli duševni mir i lek za razne bolesti, jer navodno piramida ima snažno elektromagnetno zračenje.

"Mnogi stručnjaci su govorili kako su piramide pravljene kao grobnice mrtvim ljudima, faraonima i slično. Ali one su napravljene za generacije živih ljudi, jer imaju energiju koja je nama potrebna. Ultrazvučno zračenje na vrhu iznosi isto 28 kiloherca, koje je ključno za levitaciju. Mnogi spiritualni posetioci kažu da se osećaju kao da lebde kada se nalaze na vrhu. Izmerena je i frekvencija od 7,83 herca na dnu koja je poznata kao Šumanova rezonanca, a koja je idealna za sav život na planeti, jer pod njenim uticajem najbolje razvijamo svoja fizička, umna i spiritualna čula i sposobnosti. No Šumanova rezonanca je nestala zbog tehničkog zračenja koje koristi čovečanstvo", govorio je Osmanagić za Klix.ba.

Mnogi turisti su tvrdili da su se osećali puno bolje nakon obilaska tajnih tunela koji se nalaze u piramidama. U njima je navodno izmeren veliki broj negativnih jona koji poništavaju negativne bakterije u ljudskom organizmu.

Potrebno je znati i da je Osmanagićeva teorija o piramidama odbačena u naučnim krugovima. Međutim, samozvani istraživač Semir ne mari za to. Čak je nedavno na TV Face izjavio da piramide u Visokom leče koronavirus jer imaju visoku koncentraciju negativnih jona i nalaze se u borovoj šumi.

On je na Fejsbuku otkrio da će biti Novakov domaćin tri dana (13. - 15. jula) i da će zajedno obići većinu arheoloških lokacija i park Ravne II u Visokom. Osmanagić je istakao da je poseta privatna i da neće davati izjave za medije.

Ekskluzivno: Novak Đoković u posjeti Bosanskim piramidama tri dana Najbolji svjetski teniser i veliki humanitarac Novak...

Objavljuje Semir Osmanagich u Utorak, 14. srpnja 2020.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track