NOVAK MIRI BALKAN, A DUA LIPA BI DA ANEKSIRA SVE U VELIKU ALBANIJU Britanski novinar žestoko opleo po albanskoj pevačici
Foto: Profimedia

oštra reakcija na skandaloznu objavu

NOVAK MIRI BALKAN, A DUA LIPA BI DA ANEKSIRA SVE U VELIKU ALBANIJU Britanski novinar žestoko opleo po albanskoj pevačici

Tenis -

Engleski novinar oštro je reagovao na objavu popularne pevačice.

Albanska pevačica Dua Lipa nastavila je da provocira Srbe na društvenim mrežama.

Ona je na svom Tviter nalogu objavila fotografiju "velike Albanije" kojoj su prisvojeni Kosovo i Metohija, ali i delovi Severne Makedonije, Crne Gore i Grčke.

"Autohtoni (pridev) za starosedeoca jednog mesta, izvornog, a ne poteklog od migranata ili kolonista!" napisala je pevačica.

Britanski novinar Sem Strit je oštro reagovao kada je video objavu pevačice i tom prilikom pomenuo je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

"Dok ljudi kao Novak Đoković pokušavaju da ujedine Balkan i ne dobijaju za to ništa osim kritika, Dua Lipa sedi u Londonu i uradi ovo", napisao je Sem.

Sem je objasnio Englezima šta zapravo predstavlja ova skandalozna zastava.

"Objava pokazuje takozvanu Albaniju koja prisvaja delove Srbije, Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore. Onda naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, što je prilično ironično za Albanku rođenu u Vestminsteru."

Objava pevačice proizvela je brojne negativne reakcije zbog iskrivljavanja istorije i praktično poziva na novi terorizam.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track