MNOGI SU GA OPTUŽIVALI DA JE NAMERNO NAPRAVIO HAOS U ZADRU... Bugarin Dimitrov se konačno oglasio i NIJE MU LAKO
Foto: Pritnscreen/Instagram

borba sa koronom

MNOGI SU GA OPTUŽIVALI DA JE NAMERNO NAPRAVIO HAOS U ZADRU... Bugarin Dimitrov se konačno oglasio i NIJE MU LAKO

Tenis -

Bugarski teniser Grigor Dimitrov prvi put je otvoreno govorio o problemima sa kojima se sučio zbog koronavirusa.

Nakon šokantne objave Dimitrova da je zaražen koronavirusom Adria tour u Zadru je istog momenta prekinut. Dimitrov se povukao sa turnira zbog povrede lakta i odmah po dolasku u Monako saopštio na društvenim mrežama da je pozitivan na COVID-19. Turnir je odmah prekinut, svi učesnici su testirani, a pozitivan nalazi imali su Borna Ćorić, Novak Đoković...

Mnogi su optužili Dimitrova da je prikrivao simptome virusa u Zadru i tako ugrozio ostale učesnike.

Bugarin je u međuvremenu uspeo da se izbori sa virusom i rešio je da otvoreno govori o situaciji sa kojom se suočio.

"Još uvek nisam spreman da se takmičim na vrhunskom nivou. Moje kretnje se poboljšavaju, oporavak ide ka dobrom smeru, ali nije jednostavno oporaviti se od koronavirus. Taj period dok sam bio zaražen, za mene je bio jako težak. Gotovo mesec dana sam ostao kod kuće, imao sam poteškoće s disanjem, nisam se dobro osećao, stalno sam bio umoran. Imao sam sve simptome, izgubio miris i ukus, verujte to nije bilo nimalo zabavno. Na neku ruku sam srećan što sam na terenu sada", kaže Dimitrov i dodaje:

"I dalje se ne osećam spremno. Jedan dan mogu da igram satima, drugi dan se moram samo odmarati, prosto se samo ugasim. Uopšte nije važno koliko ste mentalno snažni, u tom periodu vodite razne bitke u svojoj glavi. Sami ste zatvoreni 20-ak dana u kući, a tu vam baš svašta prolazi kroz glavu. Sam sam bio preko 5000 sati. To je moja najveća poruka, ne smemo da potcenimo moć mentalnog stanja u kom se svi nalazimo", zaključuje Dimitrov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track