NOVAKA NAPADAJU I ŽELE DA GA SRUŠE KAO MONIKU SELEŠ 1992. GODINE! Bivši direktor AO razotkrio SRAMAN PLAN ZAPADA!
Foto: Profimedia

VELIKA ZAVERA PROTIV SRBINA

NOVAKA NAPADAJU I ŽELE DA GA SRUŠE KAO MONIKU SELEŠ 1992. GODINE! Bivši direktor AO razotkrio SRAMAN PLAN ZAPADA!

Tenis -

Nekadašnji direktor Australijan opena Pol Meknemi besan je zbog načina na koji mediji sa Zapada tretiraju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Australijanac je otvoreno stao u odbranu srpskog tenisera. On ističe da da anglosaksonski mediji koriste recept iz 1992. godine, kada je na meti bila slavna jugoslovenska teniserka Monika Seleš.

"Tretman koji Đoković ima u anglosaksonskim medija pred početak US Opena podseća me na sve ono sa čim je morala da se suoči Monika Seleš pred Vimbldon 1992. godine. Odlučili su da ga konstantno napadaju i sruše, isto kao Moniku. Sraman plan", napisao je na Tviteru Meknemi.

foto: Profimedia

Podsetimo, Monika je 1992. dominirala svetskim tenisom i Zapad nikako nije mogao da se pomiri sa činjenimcom da jedna mlada devojka iz Jugoslavije ispisuje istoriju belog sporta. Monika je vezala tri Gren slema (US open, Australijan open i Rolan Garos) i bila je na sjajnom putu da osvoji i Vimbldon i tako sa nepunih 19 godina dođe do popularnog "Super slema". Zapadni mediji vršili su tada neverovatan pritisak na Malu Mo. Ona je u polufinalu uspela da savlada legendarnu Martinu Navratilovu, a nakon meča našla se na udaru kritika.

Naime, Navratilova se žalila da je Monika bila preglasna prilikom udaraca, što su mediji maksimalno iskoristili da pojačaju pritisak. Nažalost, Monika nije uspela da slavi u finalu, poražena je od svoje najveće rivalke Štefi Graf, koja je bila miljenica Zapada.

Kuirir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track