LEGENDA ŠOKIRANA DEŠAVANJIMA U NJUJORKU: Diskvalifikacija Novaka promeniće tok istorije tenisa
Foto: Profimedia

bio je dubl majstor

LEGENDA ŠOKIRANA DEŠAVANJIMA U NJUJORKU: Diskvalifikacija Novaka promeniće tok istorije tenisa

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković diskvalifikovan je sa US opena nakon što je u finišu prvog seta meča osmine finala protiv Pabla Karenja Buste, nenamerno lopticom pogodio linijskog arbitra,

Nekadašnji australijski teniser i specijalista za dubl Tod Vudbridž veruje da će ta i takva odluka imati dugoročne posledice.

"Ovo je ludilo. Da li je odluka bila ispravna? Apsolutno. Nije bilo drugog izbora. U prošlosti je bilo sličnih incidenata sa Džonom Mekenroom, Davidom Nalbandijanom i Timom Henmanom. Prema pravilima, ako nekoga udarite na terenu, namerno ili ne, to je automatska diskvalifikacija," poručio je Vudbridž.

On smatra da će eliminacija Đokovića imati uticaj na istoriju tenisa.

"Diskvalifikacija prvog igrača sveta će promeniti tok istorije tenisa. Novak je bio na putu da osvoji još jedan Grand slem trofej. Definitivno je bio najbolji igrač na ovom turniru. Pokušao je da nadoknadi razliku u peharima sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Bila bi to lagana titula za njega. Đoković je bio u odličnoj formi, odradio je sve kako treba. Ali, posle incidenta nije se pojavio na konferenciji za novinare. Mislim da će ova epizoda promeniti tenis i da će uticati na promene kada je u pitanju rasprava o najvećim igračima svih vremena," istakao je osvajač 16 Grand slem titula u dubl konkurenciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track