SPEKTAKL U FINALU US OPENA! Istorijski preokret Tima za prvu GS titulu u karijeri! NJUJORK OVO NE PAMTI
Foto: Profimedia

od ponora do vrha

SPEKTAKL U FINALU US OPENA! Istorijski preokret Tima za prvu GS titulu u karijeri! NJUJORK OVO NE PAMTI

Tenis -

Austrijanac Dominik Tim pobednik je US opena, pošto je večeras u finalu posle velike borbe, velikog preokreta i više od četiri sata igre savladao nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva sa 3:2.

foto: Profimedia

Tim je do svoje prve gren slem titule posle tri izgubljena finala došao pobedom od 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6.

Tim je do svoje prve Gren slem titule došao na neverovatan način, uspeo je da nadoknadi dva seta zaostatka. Austrijanac je prvi teniser u Open eri koji je slavio u koji je slavio u Njujorku nakon što je izgubio prva dva seta.. Poslednji teniser koji je tako osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Amerike bio je Pančo Gonsales davne 1949. godine.

foto: Profimedia

Takođe, postao je 55. grend slem šampion u Open eri, 150. ukupno, ali i pridružio se Tomasu Musteru (Rolan Garos, 1995) kao jedini Austrijanac koji je podigao grend slem trofej.

Njemu je ovo bilo četvrto grend slem finale, u prethodna tri dva puta je gubio od Rafaela Nadala na Rolan Garosu i od Novaka Djokovića na ovogodišnjem Australijan openu.

Na drugoj strani, Zverev je igrao u prvom finalu.

"Upoznali smo se 2014. godine, odmah smo postali veliki prijatelji, a potom se razvilo i naše rivalstvo. Obojica smo postigli velike stvari na terenu i van njega. Neverovatno je koliko smo daleko došli i to putovanje nas je dovelo do toga da podelimo ovaj trenutak. Voleo bih da danas imamo dva pobednika. Obojica smo to zaslužili", rekao je Tim na ceremoniji dodele pehara.

foto: Profimedia

Zverev je bolje ušao u meč, poveo je sa 2:0 u setovima i imao je 2:1 u trećem setu uz brejk prednosti. Tim je tada podigao nivo igre, pa je uz dva brejka prvo osvojio treći set, a potom i četvrti za šta mu je bio dovoljan jedan brejk.

U petom setu vodila se velika borba. Zverev je imao prednost od 5:3 i servirao je za meč, ali je Austrijanac uspeo da veže tri gema i preokrene na 6:5, pa je i on došao u priliku da servira za titulu.

foto: Profimedia

Medjutim, ni on nije uspeo, Zverev mu je oduzeo servis i odveo finale u odlučujući taj-brejk koji je na kraju pripao Timu sa 8:6.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track