NADALA NE BRINU PROTIVNICI, VEĆ VREMENSKA PROGNOZA! Španac tužan zbog Serene: Veliki udarac za tenis!
Foto: AP/Alessandra Tarantino

ROLAN GAROS

NADALA NE BRINU PROTIVNICI, VEĆ VREMENSKA PROGNOZA! Španac tužan zbog Serene: Veliki udarac za tenis!

Tenis -

Rafael Nadal drugi teniser sveta i branilac trofeja na Rolan Garosu lako se plasirao u 3. kolo grend slema u Parizu.

Španac je lako savladao je Amerikanca Mekenzija, 236. igrača na ATP listi, sa 3-0 u setovima (6:1, 6:0, 6:3), posle 102 minuta igre.

Nadal je bio zadovoljan vremenskim uslovima, ali i zabrinut prognozom za naredne dane

"Nisam se prilagođavao. Dajem sve od sebe svakog dana na treningu da budem što bolji. Danas nije bilo hladno što je najvažnije, i ako nije hladno onda su uslovi dobri. Lopta je i dalje teška. Videćemo. Vidim da predviđanja za narednih nekoliko dana govore da neće biti dobri uslovi“.

Njegov protivnik pokušavao je sa servisim ispod ruke ali Nadalu to nije smetalo.

foto: EPA/Julien De Rosa

"Ako pobeđuje, to je dobra taktika, ako gubi onda je loša. Prosto je. Kod Mekenzija danas nije prošlo dobro, a kod Bublika prolazi i to je dobra taktika. To je deo tenisa i ne vidim to kao neko nepoštovanje, kako mnogi spominju. Nije protiv pravila i ako to donosi pobedu, ja podržavam“.

Španac je upitan da prokomentariše povlačenje Serene Viijams zbog povrede, kao nekokome se to mnogo puta dešavalo u karijeri.

"Ne volim da pričam o stvarima koje ne znam. Ne znam koliko je teška i ozbiljna njena povreda. To je veoma tužna vest za nju, za tenis i za Rolan Garos. Žao mi je zbog nje i želim joj da se što pre oporavi. Teško je vratiti se posle ozbiljnih povreda, pogotovo u tim godinama. Pokazala je veliku strast prema ovom sportu i verujem da će se vratiti za nekoliko meseci“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track