NOVAK JE NAPALJENIJI NEGO IKAD Legendarni Amerikanac ne može čudu da se načudi: Niko nije očekivao OVO posle katastrofe u Njujorku
Foto: Fonet AP

ne veruje

NOVAK JE NAPALJENIJI NEGO IKAD Legendarni Amerikanac ne može čudu da se načudi: Niko nije očekivao OVO posle katastrofe u Njujorku

Tenis -

Legendarni američki teniser Džon Mekinro iznenađen je reakcijom prvog reketa sveta Novaka Đokovića nakon šokantne diskvalifikacije sa US opena.

Mekinro smatra da je Novak glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa, jer ga je katastrofa u Njujorku dodatno motivisala da pokaže svima da je najbolji ikada.

Sedmostruki Gren slem šampion ne krije da je impresioniran Novakovom mentalnom snagom i ne može da veruje da ono što se desilo u Njujorku nije poljuljalo srpskog asa.

"Onakav incident sa lopticom događa se jednom u milion slučajeva. Na Novakovu nesreću, organizatori nisu imali izbora i morali su da ga diskvalifikuju. To je bio incident i katastrofa za Novaka. Imao je priliku da nastavi da piše istoriju, ali je sve otišlo u potpuno drugom smeru i prokockao je sjajnu priliku. Međutim, kako je posle toga reagovao... Iznenađen sam da situacija iz Njujorka nije uopšte uticala na njega u negativnom smislu. Pokazao je snagu i karakter. On se posle toga presabrao, izašao i poručio da želi da bude najbolji od najboljih", kaže Mekinro.

Amerikanac smatra da Nadal nije favorit na Rolan Garosu uprkos činjenici da je 12 puta osvajao trofej u Parizu.

"Mislim da su sada Novakove šanse na Rolan Garosu iste kao i Nadalove. Logično bi bilo da je Rafa veliki favorit, ima 12 titula na ovom turniru, ali imam utisak da je Đoković napaljeniji nego ikada da slavi u Parizu", ističe Mekinro.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track