NAJLEPŠA PRIČA ROLAN GAROSA Bolovala od ANOREKSIJE, dotakla dno, a sada živi svoj san u Parizu!
Foto: Profimedia

život piše romane

NAJLEPŠA PRIČA ROLAN GAROSA Bolovala od ANOREKSIJE, dotakla dno, a sada živi svoj san u Parizu!

Tenis -

Italijanska teniserka Martina Tervizan obeležila je ovogodišnji Rolan Garos.

Ova borbena teniserka iz Firence napravila je neviđenu senzaciju, pošto je u osmini finala u dva seta bila bolja od favorizovane Kiki Bertens (6:4, 6:4) i sada će imati priliku da se bori za plasman u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Verovali ili ne, Martina trenutno zauzima tek 159. mesto na WTA listi i ovo je ubedljivo najveći uspeh u njenoj karijeri.

Nakon svega što je prošla u životu nije verovala ni da će uspeti profesionalno da se bavi ovim sportom, a kamoli da će jednog dana biti najprijatnije iznenađenje prestižnog Gren slema.

Martina je imala solidnu juniorsku karijeru, međutim, zbog ozbiljnih porodičnih problema doživela je potpuni krah.

Ocu, za kog je bila jako vezana, dijagnostifikovana je degenerativna bolest i majka ga je ostavila i počela da živi sa drugim čovekom. To je strašno pogodilo Martinu koja je imala neopisivu želju da se zbog toga osveti majci.

"Bila sam besna na majku i želela sam da je povredim, a nisam imala drugo oružje osim njene ljubavi prema meni. Borila sam se sa svime što sam predstavljala kao sportista, a u mene su polagane velike nade i ambicije, pa sam zaboravila ko sam kao osoba. Mrzela sam svoje telo i podvrgavala sam sebe rigoroznim dijetama", priznala je Tervizan.

Gotovo da ništa nije jela. Znala je da za ceo dan pojede samo jednu voćku i malo pahuljica.

"Došla sam do tačke bez povratka i shvatila sam da ne mogu više tako. Zatvorila sam se, bila apatična, nisam više bila ni svoja loša kopija", otkrila je Martina.

Shvatila je da je praktično dotakla dno i da joj je neophodna stručna pomoć. Počela je da ide na kliniku na terapije vremenom se njeno stanje popravljalo.

Nije ni sanjala da će se profesionalno baviti tenisom. Počela je da drži časove kako bi zaradila za život, ali kako je vreme prolazilo u njoj se sve više budio takmičarski duh.

Posle gotovo pet godina se ponovo vratila na scenu, 2014. je počela da nastupa na nižerazrednim turnirima, borila se sa povredama, ali nije pomišljala da odustane.

I dočekala je svojih pet minuta... Prošla je kvalifikacije u Parizu i nastavila da pravi čuda u glavnom žrebu. Nakon pobede nad Marijom Sakari pala je i sjajna Holanđanka Kiki Bertens i sada će se sa Poljakinjom Igom Švjontek boriti za polufinale Rolan Garosa.

"Živim san, Boe, ne mogu da verujem", poručila je nakon trijumfa borbena Italijanka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track