DA LI SE TO NADAL UPLAŠIO, PA SPREMA ALIBI? Špancu smetaju uslovi u Parizu! E, toga se dosad nismo naslušali od njega...
Foto: Profimedia

novo vreme

DA LI SE TO NADAL UPLAŠIO, PA SPREMA ALIBI? Špancu smetaju uslovi u Parizu! E, toga se dosad nismo naslušali od njega...

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal, popularni "kralj šljake", čovek sa najviše trofeja na Rolan Garosu prvi put je zakukao na uslove u Parizu.

Tako nešto delovalo je potpuno nemoguće, ali se eto desilo. Nadalu na Rolan Garosu nije sve potaman.

- Naravno da nije dobro kada meč završite u pola dva posle ponoći, ali najveći problem su vremenski uslovi. Prehladno je za tenis, zar ne? Znam da fudbaleri igraju u ovakvim uslovima, ali to je druga stvar. Oni su non-stop u pokretu, a mi često stojimo. Mislim da je opasno igrati u ovim uslovima - rekao je Nadal, a neki strani mediji su posumnjali da se Rafa možda malo i uplašio narednog rivala Dijega Švarcmana, pa čak možda i potencijalnog duela sa Novakom Đokovićem.

foto: EPA

A o Švarcmanu, koji je napravio iznenađenje i eliminisao Dominika Tima, Nadal za početak ima samo reči hvale:

- Veliki izazov. Odigrao je odlična meč sa jednim od najboljih tenisera današnjice. Ima ogormno samopuzdanje, igrao je finale Rima, evo ga i ovde u završnici. Igraću najbolje što mogu, nadam se da ću uraditi ono što je potrebno za pobedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track