OGLASIO SE I ATP POSLE SKANDALA SA KVERIJEM U RUSIJI: Pokrećemo ozbiljnu istragu!
Foto: Reuters

očekivano

OGLASIO SE I ATP POSLE SKANDALA SA KVERIJEM U RUSIJI: Pokrećemo ozbiljnu istragu!

Tenis -

Ruske vlasti smestile su američkog tenisera Sema Kverija u izolaciju nakon što je bio pozitivan na korona virus, ali je on napustio zemlju privatnim avionom, saopštili su danas organizatori turnira u Sankt Petesburgu.

Organizatori turnira su naveli da su Kveri i njegova supruga bili negativni na testiranju po dolasku u Rusiju, ali da su u nedelju imali pozitivan rezultat, dan pre početka turnira.

Kveri se povukao sa turnira, a od njegove porodice je zatraženo da ostanu u izolaciji u hotelu.

Organizatori su naveli da Kveri nije otvorio vrata lekarima koji su u ponedeljak došli da pregledaju porodicu, rekavši da njegov sin spava. Porodica je potom napustila hotel pre drugog zakazanog pregleda sledećeg dana.

"Sem Kveri je, kako se vidi na snimcima sigurnosnih kamera, napustio hotel zajedno sa porodicom 13. oktobra u 5:45 ujutru, a da nije obavestio službu recepcije. Kveri je predstavniku ATP-a rekao da je Rusiju napustio s porodicom privatnim avionom", navodi se u saopštenju organizatora turnira.

ATP je saopštio da istražuje incident, ali nije imenovao Kverija.

"ATP je svestan incidenta u vezi sa ozbiljnim kršenjem protokola koji se odnosi na korona virus na ovonedeljnom turniru u Sankt Petesburgu. Pridržavanje zdravstvenih i bezbednosnih protokola od ključne je važnosti kako bi se osiguralo da se turniri odvijaju sigurno i u skladu sa smernicama koje su utvrdile lokalne vlasti", navodi se u saopštenju.

"U skladu sa Kodeksom ponašanja ATP-a, ovo pitanje shvatamo izuzetno ozbiljno i istraga je u toku", dodaje se u saopštenju.

Portparol 49. tenisera sveta nije bio dostupan za komentar, prenosi agencija AP.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track