RAZMATRAJU SVE OPCIJE: Tri moguća scenarija za VIMBLDON 2021!
Foto: AP

temeljna analiza

RAZMATRAJU SVE OPCIJE: Tri moguća scenarija za VIMBLDON 2021!

Tenis -

Najčuveniji teniski turnir na svetu objavio vesti o pripremama za eventualno održavanje u sezoni 2021.

U dopisu koji je Ol Ingland loun and tenis klub (AELTC), domaćin najprestižnijeg teniskog Grend Slem turnira na svetu i jedinog koji nije priređen u aktuelnoj sezoni – Vimbldona, prosledio svetskim medijima – navodi se da se trenutno razmatraju tri scenarija za njegovo održavanje u 2021.

Šampionat u standardnom formatu, takmičenje sa ograničenim prisustvom igrača i osoblja, službenika i publike i turnir koji bi se održao „iza zatvorenih vrata“ su opcije koje AELTC spominje, čiji izbor će u potpunosti zavisiti od mera koje budu propisali Vlada Velike Britanije i zdravstvene institucije, u saglasnosti sa ostalim važnim činiocima iz sportske industrije.

foto: Profimedia

Odnose sa ATP, WTA, ITF asocijacijama i igračima ispred AELTC će voditi tročlani tim, Džejmi Bejker (Glavni menadžer za odnose sa teniskim institucijama), Seli Bolton (Glavna izvršna direktorka) i Tim Henman (Predsednik komiteta za profesionalni tenis).

„Organizacija turnira bez rizika širenja COVID-19 infekcije je glavni cilj naše organizacije, i sve naše kapacitete ćemo posvetiti tome, uvažavajući važnost zajednice profesionalnih tenisera, u čemu će uloga g. Bejkera biti izuzetno značajna. Ponosni smo što smo, u ovoj izazovnoj situaciji, obnovili najvažnije partnerske ugovore – što predstavlja simbol dragocene podrške i poverenja u našu organizaciju!“ istakla je Boltonova.

foto: Reuters

Uz dalje planiranje turnira, napominje se i da se nastavlja sa radom u humanitarne svrhe kroz donaciju 200 toplih obroka dnevno do Božića za Vingfild javnu kuhinju, kao i podršku za beskućnike u oblastima Merton i Vandsvort, podelu finansijskih sredstava u okviru Fonda protiv korona virusa Vimbldon Fondacije u iznosu od 1.2 miliona funti, podelu 30,000 čuvenih Vimbldon peškira kroz razne programe Fondacije i Vimbldon teniske inicijative za juniore, primaocima kao što su Crveni krst Velike Britanije, Banki higijene, organizacijama za beskućnike i ostalima, što potvrđuje posvećenost društveno – odgovornom radu i u ovim vremenima, najtežim za turnir i profesionalni tenis.

Uz to, Vimbldon predstavlja svoj novi „master plan“ koji će od 2022. obuhvatati i zonu Vimbldon Golf kluba – što bi trebalo da dodatno doprinese razvoju lokalne zajednice i još više unapredi dobro upravljanje javnim površinama i dobrima ovog dela predgrađa Londona.

foto: Reuters

Podučeni kontroverznim iskustvima Ju Es Opena i Rolan Garosa, ono što je sigurno je da će uprava Ol Ingland Kluba mudro postupati pri donošenju odluka vezanih za sezonu 2021. i sigurno izbeći ishitrene reakcije koje mogu rezultirati u urušavanju ugleda ove jedinstvene društvene i sportske institucije u svetu. Vimbldon je jedan od retkih teniskih turnira koji je na vreme objavio svoju odluku o neodržavanju ove godine, a gestom podele određene svote novca svim igračima i igračicama koji su trebali da učestvuju u turniru na najbolji način pokazao da mu je stalo do dobrobiti igračke zajednice širom sveta.

Nadamo se da će, uprkos veoma lošim trenutnim naznakama o stanju rasprostranjenosti virusa COVID-19 u Velikoj Britaniji, steći dovoljno dobri uslovi od proleća 2021. kako bi planiranje za održavanje Vimbldona naredne sezone moglo da usledi.

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track