Đoković: Daću sve od sebe u Torontu

ATP Toronto

Đoković: Daću sve od sebe u Torontu

Tenis -
Mislim da je tvrda podloga nešto što mi daje samopouzdanje, kaže najbolji srpski teniser

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će posle osvajanja četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u Londonu odbranu titule na Rodžers kupu koji je prošle godine igran u Montrealu, a sada se igra u Torontu početi protiv Australijanca Bernarda Tomića, a taj meč na programu je od 1 čas posle ponoći.

„Dosta turnira nam sledi i to na mojoj omiljenoj podlozi, tako da ću se potvruditi da to iskoristim u svoju korist i dam sve od sebe“, rekao je Đoković.

Od trijumfa na Mastersu u Majamiju, Đoković je poražen u tri finala na šljaci of Rafaela Nadala, izgubio je od Rodžera Federera u polufinalu Vimbldona i na kraju od Huana Martina del Potra u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama u Londonu.

„Imao sam odlične mečeve na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. Voleo bih da sam otišao korak dalje, ali ne možete sve da dobijete. Ima toliko odličnih tenisera na svetu i ja sam za protivnike imao one koji su odigrali bolje od mene, posebno na Olimpijskim igrama. Endi Marej je zaslužio da osvoji zlato“, naglasio je Đoković.

„To nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio. Moram da pokušam da budem jači i da naučim iz tih iskustava, tako da mislim da je tvrda podloga nešto što mi dalje samopouzdanja i nadam se dobrom rezultatu. To je očigledno moj cilj, a nadam se da ću tako nastaviti i na turnirima koji slede“.

Đoković je u Torontu bio slobodan u prvom kolu, a sada ga čeka duel sa Tomićem, kojeg je pobedio u prethodna dva susreta.

„Mnogo puta smo trenirali zajedno, a igrali smo jedan protiv drugoga dva puta. Očigledno je da njegovom stilu igre odgovaraju tvrđe podloge, veoma je talentovan, ima neke neočekivane udarce, tako da bi mogao da bude veoma opasan“, rekao je Đoković.

Pre Đokovića, u sredu na teren izlazi Janko Tipsarević, a njegov protivnik od 17 časova biće Rus Mihail Južni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track