VELIKI SI, NOVAČE! Đoković ponovo pomaže svojoj zemlji: Nova VIŠEMILIONSKA donacija u borbi protiv KOVIDA-19
Foto: @starsport

veliko srce šampiona

VELIKI SI, NOVAČE! Đoković ponovo pomaže svojoj zemlji: Nova VIŠEMILIONSKA donacija u borbi protiv KOVIDA-19

Tenis -

Fondacija "Novak Đoković" nastavila je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji, kako bi pružila doprinos u borbi protiv virusa COVID-19.

Institutu za onkologiju i radiologiju KCS uručen je mobilan aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina ukupne vrednosti 1.700.000,00 dinara, dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi koje se koriste prilikom pružanja intravenozne terapije. Vrednost ove donacije iznosi 1.035.513,00 din.

foto: Fondacija Novak Đoković

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, istakla je da Fondacija pažljivo prati situaciju i u skladu sa njom pruža podršku onima kojima je to najpotrebnije.

"Imajući u vidu povećanje broja obolelih od COVID-19 virusa, naši zdravstveni radnici ponovo su se našli na najvećem udaru, kako bi uspeli sve pacijente uspešno da zbrinu i izleče. Ovaj put odlučili smo da pomoć pružimo Institutu za onkologiju i radiologiju i Klinici za neurohirurgiju u sklopu Kliničkog centra Srbije. Nadamo se da će ovi aparati poboljšati uslove kroz redovnu dezinfekciju i sterilizaciju prostorija u kojima borave pacijenti i na taj način pomoći u smanjivanju cirkulacije virusa, ali i da će naša donacija olakšati procese pružanja intravenozne terapije. Svesni smo da je pred nama izazovan period i dug put izlaska iz krize uzrokovane COVID-19 virusom, ali smo isto tako spremni da pomognemo bržem oporavku zajednice", istakla je Kremić.

Prof. dr Danica Grujičić, v.d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, naglasila je da se u ovoj ustanovi lečenje i dijagnostika kod onkoloških pacijenata tokom epidemije sprovodi bez prekida i uz maksimalno korišćenje kapaciteta.

foto: Fondacija Novak Đoković

"U cilju zaštite pacijenata, ali i zaposlenih od COVID-19 infekcije, u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije primenjujemo brojne mere, uključujući poseban režim čišćenja i dezinfekcije. Aparat za dekontaminaciju površina iz vazduha je od velikog značaja jer omogućava brzu i temeljnu dezinfekciju kritičnih prostora i površina koje su teško dostupne. Već u prvoj nedelji smo ga koristili za dezinfekciju u operacionim salama, intenzivnoj nezi i prostorijama za izolaciju na odeljenjima. Zahvaljujemo se Fondaciji Novak Đoković na ovoj značajnoj donaciji koja će doprineti bezbednijem okruženju kako za pacijente, tako i za zaposlene Instituta", izjavila je prof. dr Grujičić.

Prim. dr Mila Stošić, anesteziolog iz Kliničkog centra Srbije izrazila je zahvalnost Fondaciji Novak Đoković na donaciji šest špric perfuzora (pumpi) Klinici za neurohirurgiju KCS. "Zahvaljujući ovoj donaciji na Odeljenju za intenzivno lečenje biće omogućeno po savremenim principima lečenja, u svakodnevnom radu, precizno doziranje lekova i anestetika, što je od velikog značaja u lečenju neurohirurških bolesnika", izajavila je dr Stošić.

foto: Fondacija Novak Đoković

Na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, Novak i Jelena Đoković, donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije. Do sada su između ostalog uručena 12 respiratora i 54 kliničkih monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno 5 neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi. Fondacija je donirala i 5 miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme. Takođe, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za najsavremeniji Siemens skener sa svom dodatnom opremom, dok je početkom jula Fondacija donirala Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj aparat za dezinfekciju površina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track