BOMBA U SRPSKOM TENISU, TROICKI JE SELEKTOR: Dejvis kup reprezentacija ima novog trenera, ispunjena Novakova želja!
Foto: @starsport

vreme je za PROMENE

BOMBA U SRPSKOM TENISU, TROICKI JE SELEKTOR: Dejvis kup reprezentacija ima novog trenera, ispunjena Novakova želja!

Tenis -

Nenadu Zimonjiću istekao mandat, Viktor Troicki ima veliko poverenje saigrača iz nacionalnog tima

Viktor Troicki biće novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije! Srpski teniser je blizu odluke da završi karijeru, a na mestu prvog trenera nacionalnog tima trebalo bi da zameni Nenada Zimonjića, kojem je istekao mandat.

Prema informacijama Kurira, Viktor Troicki (34) planira da postepeno završava karijeru, što je u nekoliko navrata razgovarajući sa medijima i potvrdio. To ne bi trebalo da mu bude prepreka da postane selektor, jer je i Nenad Zimonjić aktivno igrao, dok je obavljao tu ulogu. Nezvanično, teniseri koji igraju za reprezentaciju Novak Đoković, Dušan Lajović i Filip Krajinović voleli bi da im baš Viktor Troicki bude selektor. I u FED kup reprezentaciji došlo je do promena, pa je Tatjanu Ječemenicu posle isteka mandata zamenio Dušan Vemić.

foto: EPA/MARK EVANS

Konkurs za novog selektora Dejvis kup reprezentacije objavio je TSS, a kako Kurir saznaje pored Viktora Troickog, prijavu je podneo i dosadašnji selektor Nenad Zimonjić, kao i još neki kandidati. Konkurs je inače trajao od 9. oktobra do 5. decembra, a selektor se bira na period do kraja Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Nedavno je u razgovoru za portal 24sedam Viktor Troicki rekao da ozbiljno razmišlja o prekidu karijere:

foto: Printskrin

- Uveliko razmišljam o tome. Svestan sam da polako dolazi vreme kada završavam profesionalnu karijeru. Sada mi je prioritet da se što bolje spremim za novu sezonu. Dao sam sebi nekih pet, šest meseci rok, da vidimo kako ću se ja osećati, ali i koje rezultate ću da postignem. Od toga mi mnogo zavise i planovi. Ako krene dobro, to je super, ali ako vidim da ne ide i da se mučim, mislim da ću tada najverovatnije prestati sa aktivnim igranjem. Što se tiče mojih budućih planova, naravno da ću ostati u tenis. Ceo život sam u njemu i smatram da ću najviše dati u onome gde sam najbolji. Sada, na koji način, imam neke planove, ali ne želim da još pričam o njima. Polako, sve u svoje vreme. Fokus mi je na početak priprema, i da ih što bolje odradim – poručio je Troicki.

Tokom igranja na ATP turnirima za ovih 14 godina profesionalne karijere, Viktor Troicki je zaradio 9.100.756 dolara. U junu je preboleo koronu. Oženjen je Aleksandrom, sa kojom ima dve ćerkice, Irinu i Dariju.

foto: AP

Viktor Troicki bio je član reprezentacije Srbije koja je 2010. godine osvojila Dejvis kup pobedom nad Francuskom. Ove godine u januaru bio je član selekcije koja je osvojila ATP kup. Poslednjih godina, nije na nivou koji bi zadovoljio njegove ambicije. Konkretno, zauzima tek 201. poziciju na ATP listi, a prošle sezone gotovo da nije uspevao da napravi bolji rezultat od plasmana u drugo kolo nekog od turnira. Viktor Troicki je nekada bio 12. teniser na svetu, a ima i tri osvojene ATP titule, jednu na Kremljin kupu u Moskvi (2010.) i dve u Sidneju u Australiji (2015. i 2016.)

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track