KVALIFIKACIJE ZA AUSTRALIJAN OPEN: Ko će se od igrača pridružiti srpskoj koloniji u Melburnu?
Foto: Profimedia

Lepe vesti

KVALIFIKACIJE ZA AUSTRALIJAN OPEN: Ko će se od igrača pridružiti srpskoj koloniji u Melburnu?

Tenis -

Usled posebnog karantinskog protokola koji je na snazi u Melburnu, tradicionalnom gradu-domaćinu prvog Grend slema sezone – ove godine se kvalifikacije za Australijen Open igraju na bliskom istoku, tačnije u Dohi za muškarce, odnosno Dubaiju za žene. U ovim teniskim centrima su srpski igrači i igračice do sada beležili dobre rezultate, pa zato i ne čude lepe vesti koje dolaze sa ovih kvalifikacionih turnira.

U kvalifikacijama WTA turnira, naša Aleksandra Krunić (trenutni rang – 232) je ostvarila važnu pobedu u 3 seta (2-6 6-2 6-2) protiv devetnaeste nositeljka i 134. Igračice sveta Olge Govorcove, i u drugom koli se sastaje sa čileankom Danijelom Seguel (rang – 208) koja protiv naše igračice ima jednu zabeleženu pobedu, davne 2013. godine. Ovakva pobeda popularne Aleks – koja je svojevremeno bila hit Ju Es Opena – daje nadu da ćemo je i ove godine gledati na terenima Melburn Parka, ali ono što kod nje brine je sklonost velikim oscilacijama iz meča u meč, pa se nadamo da ova pobeda protiv favorizovane Beloruskinje neće uticati na spremnost da odigra na željenom nivou u narednim rundama.

Devojka od koje se i dalje očekuje odlična teniska karijera i kojoj je u pripremama za narednu sezonu dosta pomagao i sam Novak Đoković – Olga Danilović (rang 158) će u drugom kolu igrati protiv afroamerikanke Sakije Vikeri (rang 153). Sudeći po pobedama u prvom kolu (Danilović ubedljiva protiv Kučove 2-0, Vikeri nesto teže protiv Busko 2-1 u setovima) Danilovićeva ima dobre šanse da dođe na korak do plasmana na ovogodišnje izdanje “sunčanog slema”.

Kod muškaraca, momak koji je na poslednjem odigranom Grend slemu sezone 2020 Rolan Garosu bio jedno od najvećih iznenađenja – Nikola Milojević (ušao iz kvalifikacija u 2. kolo, pobedom nad favorizovanim zemljakom Filipom Krajinovićem) – za prolaz u treće kolo kvalifikacija će se boriti protiv svog povremenog dubl partnera portugalca Fereire Silve. Sto trideseti osmi Srbin se do sada nije susretao sa nešto slabije rangiranim Portugalcem (182. na ATP listi), ali su obojica potvrdila dobru formu pobedama u prvom kolu nad Italijanom Violom, odnosno Slovakom Lackom.

Nadamo se da će novogodišnji dan po julijanskom kalendaru biti srećan za naše asove i dovesti ih do predvorja Australijen Opena!

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track