MILIONI DA RODŽER ZAIGRA: Federera godinu dana, nema na terenu, a svi se otimaju i ne žale pare da ga dovedu
Foto: Profimedia

bliži se povratak

MILIONI DA RODŽER ZAIGRA: Federera godinu dana, nema na terenu, a svi se otimaju i ne žale pare da ga dovedu

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer ije uspeo da se oporavi i zaigra na Australijan open, ali je izvesno da će se uskoro vratiti na teren, na kom nije bio godinu dana od kako ga je u Melburnu u polufinalu savladao Novak Đoković.

Trebalo bi da se vrati na teren u martu, a pitan je je na kom turniru. Roterdam, Dubai, Doha….svi bi rado osvajača 20 grend slem trofeja. Ali, pitanje je koliko će ih to koštati, jer se zna da Rodžerovo igranje na turniru košta oko milion dolara.

Organizatori turnira 500 u Roterdamu, na čijem čelu je direktor Ričard Krajiček, insistiraju da Federer dođe kod njih.

- Ako je znao da 8. februara neće moći da igra i da je to prebrzo za njegov povratak, kako može da zna hoće li biti spreman 1. marta? Doduše, mečevi u dva dobijena seta su nešto drugo u odnosu na grend slem. Rodžer dobro zna da je dobrodošao u Roterdamu. Možete samo da se nadate da će vas njegov menadžer pozvati da vam kaže kako on želi da igra ovde, ili da ćete dobiti mejl sa tom sadržinom – kazao je Krajiček.

Šampion Vimbldona 1996. godine ističe da je još sve neizvesno kada je u pitanju povratak Federera.

- Ne mogu da smatram da će se garantovano vratiti turnirima baš kod nas. Možda je i to prerano za njega. Takođe voli da igra u Dubaiju. Posle Roterdama, dolaze Doha i Dubai. On bi mogao da odabere da se pojavi i na tim takmičenjima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track