VIKTOR TROICKI EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Imali smo dosta pehova, hvala Novaku što se toliko žrtvuje! Falila nam je sreća
Foto: EPA

ATP KUP

VIKTOR TROICKI EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Imali smo dosta pehova, hvala Novaku što se toliko žrtvuje! Falila nam je sreća

Tenis -

Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale ATP Kupa, pošto je izgubila od Nemačke 2:1.

Odlučujući poen za Nemačku doneli su Aleksandar Zverev i Jan Lenard Štruf, koji su pobedil srpski dubl u sastavu Novak Đoković i Nikola Ćaćić u super-taj brejku 7:6, 5:7, 10:7. U prvom singl meču Dušan Lajović izgubio je od Jana Lenarda Štrufa 3:6, 6:3, 6:4, a izjednačenje Srbiji doneo je Novak Đoković pobedom protiv Saše Zvereva 6:7 (3:7), 6:2, 7:5.

Porazom u dublu Srbija neće biti u prilici da brani trofej osvojen prošle godine, dok će Nemci u polufinalu igrati protiv Rusije.

"Imali smo dosta pehova. Filip nije bio u stanju da igra, nismo mogli da računamo na njega. Duci je imao pehove sa žuljevima na nozi, tako da borili smo se do kraja, dali smo sve od sebe, sve što smo mogli u ovom trenutku. Nikola se pokazao, igrao je fenomenalno svoj prvi zvanični meč za reprezentaciju, falilo je par poena da se sreća okrene prema nama, ali ostali smo kratki i nismo uspeli da trijumfujemo", rekao je seletor ATP Kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki, pa dodao:

Novak Djokovic, ATP Kup
foto: AP/Hamish Blair

"Novak je odigrao odlično sve mečeve do sada, zaista sam mu zahvalan što pred Grend Slem rizikuje i igra ovako naporne mečeve, neverovatan posao je odradio. Treba svi da mu budemo zahvalni što se toliko žrtvuje. Nismo imali sreće, a ne može ni svake godine da se osvoji ATP kup", poručio je Troicki.

(Kurir sport, V.Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track