KRAJINOVIĆ POSLE TRIJUMFA PROGOVORIO O USLOVIMA ZA IGRU: Tereni su izuzetno BRZI, svi su se žalili!
Foto: Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN

KRAJINOVIĆ POSLE TRIJUMFA PROGOVORIO O USLOVIMA ZA IGRU: Tereni su izuzetno BRZI, svi su se žalili!

Tenis -

Hase nije predstavljao veći problem za našeg asa, koji je demonstrirao visok nivo moderne hard-kort igre

U punoj meri se na ovogodišnjem Austrelijen Openu Filip Krajinović revanširao za poraz u jedinom prethodnom meču iz 2018. godine (Sinsinati Masters) Robinu Haseu na istoj vrsti podloge, dozvolivši Holanđaninu tek jedan set danas.

Iako je prvi set rešen u taj-brejku, Filip je bio taj koji se pitao o pobedniku ovog susreta od samog početka, prikazavši njegov karakterističan stil igre brzih razmena iz terena, uparenih sa šansama za lake poene posle snažnih i preciznih servisa „u stranu“. Upravo je učinkovitost prvog servisa bio tačka raspoznavanja (bez obzira na neku duplu grešku više), na šta se danas nadovezivala odlična igra Filipa na mreži, koji je potisnuo protivnika kroz dinamične razmene i dolazio u priliku da time osvoji lake poene. Uprkos ovome, Filip je u trećem setu iznenadno povećao broj grešaka što je Hase umeo iskusno da iskoristi i prisvoji taj deo igre za sebe, uz jedan brejk.

Gde je Filip stao krajem trećeg, nastavio je uz nešto više koncentracije u četvrtom setu, povevši sa 4:1 (uz 2 brejka) bez previše problema. Veliku prednost potvrđuje osvajanjem svog sledećeg servis gema posle malog „natezanja“, ali onda Hase uzvraća osvajanjem gema na svoj, barem malo odloživši neminovno. Bez izgubljenog poena na svoj posledni servis Filip vizira prolaz u sledeće kolo i potvrđuje dobru formu prikazanu na ATP Kupu – na zadovoljstvo svojih poklonika.

U izjavi za srpske medije, Filip je istakao da je zadovoljan ostvarenim rezultatom i da su uslovi za igru bili prilično nezgodni.

"Zadovoljan sam što sam prošao prvo kolo, bio sam veoma "stisnut". Video se taj neki pritisak na početku meča. Kad sam trebao da završim prvi set na 5:4 sam odigrao dosta slabiji gem, ali sam mentalno bio jak i verovao sam u svoju igru".

"Ove godine su izuzetno brzi tereni, mislim da su se svi igrači žalili zbog toga. Ti manji tereni su neverovatno brzi, pa nemate ritam, brzo vam dođe loptica, a nismo navikli na takve uslove. Zna dosta da duva vetar i onda je teško kontrolisati igru. Ja sam igrač koji voli da kontroliše poen", kaže Filip i dodaje:

"Naravno, svima je isto. Ne želim da se žalim, samo komentarišem kakvi su uslovi".

Krajinović će u drugom kolu igrati protiv Španca Pabla Anduhara.

"Očekujem fizički dosta naporan meč, jer on igra dosta sa osnovne linije, a najavljeno je i preko 30 stepeni u četvrtak. Sigurno će biti dosta zanimljiv meč", kaže Krajinović.

Kurir sport/Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track