ŽESTOKA BORBA DAMA U MELBURNU: Pobede Kuznjecove, Gof i Mladenović na Australijan openu
Foto: AP

GREND SLEM U MELBURNU

ŽESTOKA BORBA DAMA U MELBURNU: Pobede Kuznjecove, Gof i Mladenović na Australijan openu

Tenis -

Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova plasirala se u drugo kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedila 38. teniserku sveta Čehinju Barbaru Stricovu posle dva seta, 6:2, 6:2.

Kuznjecova, 37. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 25 minuta. Ona je četiri puta oduzela servis Stricovoj, koja nije napravila nijedan brejk.

Ruskinja će u drugom kolu igrati protiv 11. nosioca Švajcarkinje Belinde Benčić, koja je bila bolja od Amerikanke Loren Dejvis sa 6:3, 4:6, 6:1.

Amerikanka Koko Gof pobedila je u prvom kolu Švajcarkinju Džil Tajhman sa 6:3, 6:2. Ona će igrati protiv petog nosioca Ukrajinke Eline Svitoline, koja je pobedila Čehinju Mariju Buzkovu sa 6:3, 7:6.

Francuskinja Kristina Mladenović plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Grkinje Marije Sakari 6:2, 0:6, 6:3. Mladenović će igrati protiv Nao Hibino iz Japana, koja je bila bolja od domaće teniserke Astre Šarme, 2:6, 6:3, 7:5.

Pobedu u prvom kolu ostvarila je i Dona Vekić iz Hrvatske, protiv Kineskinje Jafan Vang, 4:6, 6:3, 6:4. Njena protivnica biće Nadja Podorska iz Argentine, koja je pobedila Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 6:4, 6:4.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track