DUŠA ME BOLI ŠTO MI ĆERKA NE IGRA ZA HRVATSKU: Otac Amerikanke koja je napravila SENZACIJU na AO otkrio strašnu priču!
Foto: Fonet

iskreno do kosti

DUŠA ME BOLI ŠTO MI ĆERKA NE IGRA ZA HRVATSKU: Otac Amerikanke koja je napravila SENZACIJU na AO otkrio strašnu priču!

Tenis -

Američka teniserka hrvatskog porekla Bernarda Per priredila je jedno od najvećih iznenađenja na startu ovogodišnjeg Australijan opena.

Ona je u prvom kolu eliminisala trostruku Gren Slem šampionku, Anđeliku Kerberu. Bernarda je rođena u Zadru, ali ipak nastupa pod američkom zastavom.

"To je jednostavno bilo pitanje hoće li se ona nastaviti da se bavi tenisom ili će reket “baciti u ćoše”. Zašto? Jednostavno smo bili sterani uz zid, nismo mogli finansijski pratiti sve što profesionalni svet traži. Ako kažem kako sam biti potrošio sav novac koji sam imao, prodao i jednu nekretninu, konkretno kafić, onda svi koji su u tenisu znaju o čemu govorim", rekao je njen otac Valter Pera i dodao:

"Ne preterujem, ona može dobiti svakoga u Top 15, čini mi se kao da protiv boljih igračica igra na najvišem nivou. Uostalom, dovoljno je istaknuti kako je u jednoj prilici umalo ‘skinula’ Serenu Vilijams. I ne mogu nabrojati koliko je priredila iznenađenja, tako da za mene pobeda protiv sjajne Kerber nije prevelika senzacija. Neka ovako nastavi".

Ona (66. igračica planete) će u narednoj rundi igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track