ŽELIM U TOP 30! Kecmanović veruje da ima šanse protiv Manarina: U Australiji je sve normalno, prosto mi je neprijatno na ulici!
Foto: EPA

OZI OPEN

ŽELIM U TOP 30! Kecmanović veruje da ima šanse protiv Manarina: U Australiji je sve normalno, prosto mi je neprijatno na ulici!

Tenis -

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je ubedljivo pobedio Poljaka Kamila Majhšaka sa 6:2, 6:4, 6:3.

Kecmanović je bio zadovoljan nakon pobede i analizirao je učinjeno u pripremnom periodu.

"Pripreme su prošle dobro, opet smo bili u Dubaiju i lepo smo trenirali. Tamo je moglo normalno sve da se radi, nije bilo nikakvih ograničenja. Uživali smo. Kod mene je uvek servis prioritet, on treba da bude bolji. Osim toga, želim što više rivalima da oduzimam vreme, da se bolje nameštam na lopte i da budem pokretniji nego dosad“.

Kecmanović nema konkretan cilj u narednoj sezoni

"Nismo baš konkretno rekli: ’E, treba to da uradim’, ali voleo bih da probijem i da uđem u Top 30, to bi bila sledeća stvar koju mogu da uradim."

Smatra da je sazreo kao igrač.

"Osećam da sam mnogo zreliji. Iza mene je mnogo više treninga i mečeva na znatno višem nivou nego ranije. Uspeo sam da osvojim jedan turnir, mnogo se bolje nosim sa svime što nosi život profesionalnog tenisera, bolje razmišljam, nije to više onaj juniorski način razmišljanja tokom mečeva."

Miomir Kecmanović
foto: EPA

Kecmanović je opisao kakav je osećaj u Australiji nakon izlaska iz karantina

"Ovo je fenomenalno, bukvalno se osećam neprijatno na ulici“, kaže Kecmanović uz smeh, „Posle karantina smo izašli da prošetamo. Svi restorani puni, ljudi mnogo na ulicama, niko ne nosi maske. Samo gledam, sve se okrećem da mi neko ne priđe, bilo mi neprijatno. Prosto smo zaboravili kakav je osećaj kada se normalne stvari dešavaju“.

Mladi srpski teniser u drugom kolu igra sa Adrijanom Manarinom. Francuz je slavio u jedinom međusobnom duelu u Kelnu prošle godine 6:3, 6:3.

„Sećam se da sam dosta grešio u tom meču. Dva seta smo igrali, imao sam 30 i nešto grešaka. Trudiću se da što više da igram, da ne žurim, da ne srljam kao tada. Sada se bolje osećam, imam više samopouzdanja, tada nisam imao baš lep niz iza sebe, a sada sam dobio dva meča prošle nedelje i bolje igram. Treba da ostanem čvrst i da gradim poene postepeno“, rekao je Kecmanović i dodao: „Manarino nekako igra čudno, ima ravne i niske lopte – kao da ne udara loptu, nego je više smešta, koristi snagu protivnika. Bilo bi lepo, već, zaključio je Miomir Kecmanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track