NOVAK ČESTITAO ČITAOCIMA KURIRA DAN ZALJUBLJENIH: Svima želim VIŠE LJUBAVI, ljubav će SPASITI SVET!
Foto: Profimedia

SJAJNO

NOVAK ČESTITAO ČITAOCIMA KURIRA DAN ZALJUBLJENIH: Svima želim VIŠE LJUBAVI, ljubav će SPASITI SVET!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je uspeo da savlada i povredu i neugodnog Miloša Raonića sa 3:1 i plasira se u četvrfinale Australijan opena u Melburnu.

Pošto je u Srbiji trenutno u toku Dan zaljubljenih, a u Australiji zbog vremenske razlike ponoć već uveliko prošla, Novak je od izveštača "Kurira" upitan da li je zadržao ljubav prema tenisu i u ovim teškim vremenima i šta ima da poruči ljudima u Srbiji povodom "Dana Svetog Trifuna".

- Za mene je svaki dan Dan ljubavi, svaki trenutak – trenutak ljubavi... To je najjača moguća emocija koju čovek može da doživi i ja sam izuzetno zahvalan, počastvovan i blagosloven da imam mogučnost da doživim toliko ljubavi od bližnjih ljudi – ako pričamo o njima. Ja na ljubav gledam kao na nešto što nije uslovljeno, volim život i imam mnogo ljubavi prema životu, prema Bogu – tako da se trudim da se vratim tome kad god imam neku prazninu u sebi. Mislim da je ljubav najjača, večna, neprevaziđena emocija i energija koja ispunjava čoveka. Jedino sa puno ljubavi čovek može da se oseća potpuno srećno, ispunjeno, veselo i radosno – i da svemu daje neki smisao.

Da nemam ljubav prema ovom sportu i da ne uživam u svemu što radim, sigurno ne bih igrao ovoliko dugo i na ovako visokom nivou. Zaista volim tenis, i uživam u velikoj većini dana kada sam sa reketom u rukama. Naravno, postoje dani kada ne uživam toliko, i to je normalno – ali se uvek podsećam na tu iskonsku i istinsku emociju ljubavi, zadovoljstva i uživanja u sportu i životu. Ljubav je najveći pokretač za sve!

Novak je za kraj poentirao:

- Svima želim više ljubavi u životu – svima, i sebi, i nama kolektivno – ne samo u Srbiji - nego i širom sveta. Jednostavno, treba nam više ljubavi, jer smo prošli kroz toliko ratova i patnji – a to se nastavlja i u suludim okolnostima koja prate ovaj virus.

Ljubav će spasiti svet – kako kažu čuveni filozofi!

Nadam se da će svi provesti ne samo ovaj dan nego i naredni period u nekoj lepoj emociji koja će im pružiti nadahnuće, kreatvnost, mir, ljubav i zajedništvo!

Kurir sport / Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track