PRVE REČI NA SRPSKOM: O ovom potezu Novaka Đokovića posle DEVETE titule u Melburnu se priča VIDEO
Foto: Profimedia

BRAVO, MAJSTORE

PRVE REČI NA SRPSKOM: O ovom potezu Novaka Đokovića posle DEVETE titule u Melburnu se priča VIDEO

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po 9. put u karijeri postao je šampion Australijan opena!

Novak je u velikom finalu popularnog Ozi opena ubedljivo savladao 25-godišnjeg Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima (7:5, 6:2, 6:2). Meč je trajao jedan sat i 53 minuta.

Drugi put u karijeri Novak je osvojio tri titule u nizu na Australijan openu. Naravno, to nikome nije pošlo za rukom.

Novak je tako stigao do 18. Grend slema u karijeri i sada na samo dva koraka od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su po 20 puta slavili na najprestižnijim turnirima.

Novak Đoković je govor posle meča, počeo na srpskom:

- Hvala, samo trenutak, rekao je Đoković.

Potom je na engleskom počeo najbolji igrač sveta i zahvalio se Danilu Medvedevu na lepim rečima.

- Želeo bih da zahvalim na lepim rečim Danilu. Ti si sjajan momak i sjajna osoba, dokazao si to. Nekada smo se više družili i trenirali, više nego poslednjih godina, ali drago mi je da mi misliš dobro. Volim Danila kao osobu, veliki je prijatelj, ali je na terenu jedan od najtežih protivnika ikada. Pitanje je trenutka kada ćeš osvojiti grend slem, ako ti ne smeta da sačekaš još par godina, rekao je kroz osmeh Novak.

Potom je Đoković iskoristio priliku da se obrati svom timu, pre svega fizioterapeutu koji mu je pomogao da izleči povredu mišića trbušnog zida.

- Sada želim da se zahvalim mom timu, Goranu, Uliju... Svima kod kuće, Marku, Miljanu, roditelju, ženi, deci... Oni su sa mnom uvek na ovom dugom putu, za mene je rolerkoster bilo poslednjih nedelja. Uli hvala ti na vremenu i pobrinuo se da mogu da igram, večno sam ti zahvalan. Hvala svima na energiji koju dajete.

Srbin je poručio kako je vredelo sve ono što je prošao u Adelejdu i Melburnu.

- Bilo je pomešanih osećanja kada sam dolazio u Australiju ove godine povukli smo liniju i ovo je zaista bio uspešan turnir. Želim da čestitam organizatorima i ovi ljudi moraju da budu ponosni na sebe, šta su uspeli da urade i dozvole da dođemo i igramo. Hvala što ste omogućili da se ovo desi. I za kraj - Đoković se zahvalio terenu "Rod Lejver", neobično - ali upečatljivo.

- Na kraju želim da se zahvalim ovom terenu, "Rod Lejver areni", volim te svake godine sve više i ljubav se nastavlja. Hvala vam svima, za kraj je sa peharom u rukama rekao Novak Đoković. Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track