KRALJ AUSTRALIJE PREGAZIO MEDVEDEVA: Ovako mediji izveštavaju o Novakovom DEVETOM peharu u Melburnu
Foto: Profimedia

nema bolji

KRALJ AUSTRALIJE PREGAZIO MEDVEDEVA: Ovako mediji izveštavaju o Novakovom DEVETOM peharu u Melburnu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po 9. put u karijeri postao je šampion Australijan opena!

Svetski i regionalni mediji, konstatuju da je Novak lako došao do pobede i da je devetim trijumfom u Melburnu, samo potvrdio da je "kralj Australije"

Španski As, u tekstu pod naslovom "Kralj Australije", piše da je Đoković demonstrirao silu protiv Medeveda i da je na dva gren slema od izjednačenja sa Rafaelom Nadalom i i Rodžerom Federerom.

Britanski BBC piše da je "nemilosrdni Ðoković" došao do devete titule na Australijan openu, u sličnom tonu o njegovom uspehu piše i Gardijan, dok francuski Ekip donosi tekst pod naslovom "Ðoković nepobedivi".

"Jutarnji list" iz Hrvatske navodi da je "Ðoković pregazio Medvedeva", Index.hr isiče da je "najbolji na svetu rutinski uzeo titulu", dok sarajevski portal Klix.ba piše da je "Novak pomeo Rusa i potvrdio dominaciju".

Novak je u velikom finalu popularnog Ozi opena ubedljivo savladao 25-godišnjeg Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima (7:5, 6:2, 6:2). Meč je trajao jedan sat i 53 minuta.

Drugi put u karijeri Novak je osvojio tri titule u nizu na Australijan openu. Naravno, to nikome nije pošlo za rukom.

Novak je tako stigao do 18. Grend slema u karijeri i sada na samo dva koraka od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su po 20 puta slavili na najprestižnijim turnirima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track