KOLIKO ĆE NOVAK BITI NA PAUZI? Evo kad bi trebalo očekivati Đokovića PONOVO na TERENU!
Foto: Profimedia

NAJREALNIJE

KOLIKO ĆE NOVAK BITI NA PAUZI? Evo kad bi trebalo očekivati Đokovića PONOVO na TERENU!

Tenis -

Novak Đoković otkrio je nakon osvajanja Australijan opena da mu je napukao trbušni mišić u meču protiv Tejlora Frica i da povreda uopšte nije naivna.

Prema prvim prognozama Novak Đoković bi trebalo za tri-četiri sedmice da zaleči povredu jednog od abdominalnih mišiča

Dan posle titule u Melburnu, Đoković je rekao da je napuknuće mišića poraslo sa početnih 17 na 25 milimetara, kao i da su mu doktori rekli da nije ništa strašno ali da mora da miruje.

Novak je već izjavio da su mu naročito sada, posle prestizanja rekorda Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu na svetu, grend slem turniri postali još veći fokus, a ako ne bude novih pomeranja usled pandemije koronavirusa, Rolan Garos počinje 23. maja.

Đoković dakle neće žuriti sa povratkom, nastaviće sa tretmanima kako bi mišić što pre bio zalečen, ali sigurno neće brzati.

Uzimajući u obzir sve okolnosti, najrealnije da se Novak vrati na teren 11. aprila na turniru Monte Karlu, kad počinje sezone na šljaci.

Pre toga jedini Masters je u Majamiju koji počinje 24. marta , a pošto je Indijan Vels otkazan, čini se da Đoković neće zbog jednog turnira ići u Ameriku, plus nakon toga sledi sezona na šljaci i logičnije da se priprema za nju.

Još su manje šanse da Novak učestvuje turniru u Dubaiju koji počinje 14. marta i koji je prvi jači turnir nakon Melburna.

Inače nakon turnira u Monte Karlu, 18.aprila kreće turnir iz serije 250 u Beogradu, na kome se vi nadamo da će Đoković učestvovati

Đoković je prvi na ATP listi sa 12.030 bodova, a prate ga Rafael Nadal sa 9.850 i Danil Medvedev sa 9.735

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track