Đoković odbranio titulu u Torontu
Foto: Reuters

Đoković odbranio titulu u Torontu

Tenis -
Đoković je pre ove pobede zaostajao 475 bodova za Rodžerom Federerom na ATP listi, a pošto je odbranio titulu u Torontu smanjio je razliku na 75 bodova

TORONTO - Najbolji srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na Rodžers kupu u Torontu pošto je u finalu rano jutros pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 6:3, 6:2.

"Ovo je jedan od većih teniskih turnira i zaista sam srećan što sam odbranio titulu. Iskreno, nisam očekivao da ću osvojiti ovaj turnir posle emotivnog pražnjenja na Olimpijskim igrama. Pokušao sam da se oporavim i vratim u pravi ritam i mislim da sam uradio odličan posao", rekao je Đoković.

Đoković je pre ove pobede zaostajao 475 bodova za Rodžerom Federerom na ATP listi, a pošto je odbranio titulu u Torontu smanjio je razliku na 75 bodova. Federer je početkom jula osvojio sedmu titulu na Vimbldonu i posle dve godine vratio se na prvo mesto ATP liste.

Mastersa turnir u Torontu, igrao se za ukupan nagradni fond od 2,64 miliona dolara.

I kanadski premijer aplaudirao Đokoviću

Kanadski premijer Stiven Harper prisustvovao je finalnom meču Rodžers kupa u između Novaka Đokovića i Rišara Gaskea . Harper je često aplaudirao odličnoj igri i brzoj pobedi Đokovića, ali je pozdravljao i uspešne poteze njegovog protivnika. Posle meča reporter kanadske državne televizije Si Bi Si (CBC) pitao je u šali Đokovića da li bi iskoristio prisustvo premijera da dobije dvojno državljanstvo. Đoković je odvratio da mu je drago i što je na taj način (premijerovim prisustvom) turnir učinjen "izuzetnim".

Kanadski premijer Harper je veliki poklonik sporta. Kao i većini Kanađana najomiljeniji mu je nacionalni sport - hokej na ledu, ali izuzetno poznaje i ostale sportove dok tenis gleda kadgod ima slobodnog vremena. U kratkom neformalnom razgovoru iz Otave ranije ove godine premijer je potvrdio da, uz ostale asove, rado gleda i Novaka Đokovića.

http://www.youtube.com/watch?v=0iuIRG7rK34

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track